Львівські студенти протестували проти зради євроінтеграції

20:49 19 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Deutsche Welle

У четвер вони маршем продемонстрував незгоду з укладанням московських домовленостей президентів Януковича й Путіна.

Студенти одностайні: «Кредит – плата за зраду євроінтеграції». В інтерв’ю журналістові Українська служби «Deutsche Welle» Галині Стадник учасники ходи зізналися, що наразі не надто глибоко проаналізували економічні аспекти цих домовленостей, але, як кажуть вони, «все, що нав’язується російським президентом, апріорі є шкідливим для України».

«Ми вважаємо, що гроші, які пообіцяла Росія є банальним відкупом за відмову від євроінтеграції», – зауважує студентка медичного вишу Анна Саліга. Вона переконана, що новий кредит не лише не покращить економічного становища країни, але й заведе її у нове «російське ярмо».

«Впевнена, що Януковичу не вигідно було брати європейські гроші, адже за ними є чіткий контроль і звітність, а російські гроші можна використати як заманеться, і звітувати не обов’язково», – додає студентка.

Цього ж дня львів’яни мали змогу переглянути на великому екрані, що встановлено на майдані, білоруський документально-публіцистичний фільм «Плошча». У фільмі представлено хроніку протестних виступів в Мінську у березні 2006-го року. Стрічку, до речі, заборонено для показу в Білорусі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів