Львівські десантники запевняють, що не здадуть ворогу Луганський аеропорт

13:30 27 червня 2014 р.

Десантники зі Львова – в Луганському аеропорту

Десантники зі Львова – в Луганському аеропорту
Фото: zik.com.ua

Водночас вони закликають до введення воєнного стану, стверджуючи: «Тоді б ми проведи повну зачистку. Загалом повну зачистку можна зробити за тиждень».

Агенція регіональної інформації та аналітики «Гал-інфо» повідомляє сьогодні, 27 червня, в публікації «Як львівські десантники тримають оборону Луганського аеропорту, – розповідь бійця»:

«Львівські бійці 80-ї окремої високомобільної десантної бригади з Львівщини на передовій мужньо тримають оборону Луганського аеропорту. Незважаючи на постійні обстріли та атаки терористів та складні умови бійці не жаліються та об’єктивно оцінюють ситуацію, яка склалася довкола Луганського аеропорту.

Журналіст «Гал-інфо» поспілкувався з одним із цих бійців, який разом із бойовими побратимами, вже четвертий місяць перебуває у зоні АТО. За його словами, спершу місцеве населення ставилося до них дуже вороже, їхню колону зустрічали люди із російськими прапорами та вигуками «Расія!», обстрілювали військових холостими набоями.

Після того, як бійці зайняли аеропорт у Луганську, протягом останніх 1,5 місяця, вони піддавалися постійним мінометним, кулеметними та автоматними обстрілами з боку терористів. «Нині ми маємо вже півтора тижні відносного спокою. Виконуємо накази старшого за званням офіцера», – сказав він.

Боєць також додав, що наразі їм допомагають люди, які приносять їжу та залишають неподалік блок-поста. «Люди бояться до нас іти, адже терористи їм постійно погрожують, тому вони не підходять близько, а залишають принесене поруч, ми виходимо і забираємо. Однак люди все ж прориваються до нас і допомагають. Є певна проблема із питною водою, її доводиться економити. Для побутових потреб ми збираємо дощову воду», – сказав військовий.

Він також додав, що парашутами їм скидають деякі харчі. Наразі із запасів у них ще є українські та американські сухпайки.

За його словами, з амуніції бійці мають бронежилети 4 рівня захисту. «Ця броня витримує кулю з СВД з 20 м. Наші товариші допомогли нам бронежилетами. Інша справа, шоломи. Келварові шоломи старі, тому я можу розбити його рукою», – сказав він.

Також боєць адекватно оцінює ситуацію із ротацією. Він вважає, що ротацію нині провести дуже складно, адже через обстріли терористів використати авіацію неможливо.

«Ротацію провести вже не реально, також перекинути когось на підкріплення теж дуже складно. Єдиний вихід – це введення у Луганську військового стану, тоді б ми проведи повну зачистку. Загалом повну зачистку можна зробити за тиждень», – сказав боєць.

На питання, хто проти них воює, він відповів, що це як російські найманці – чеченці та осетини, так і місцеві наркомани та криміналітет. Він додав, що люди, які вступають проти українських військових, у бою часто поводяться неадекватно, що свідчить про те, що вони перебувають під впливом наркотичних засобів.

Бійці налаштовані рішуче і запевняють, що своїх позицій ворогу не здадуть. Додамо, що найбільше бійців хвилює те, щоб вони, як і обіцяло керівництво держави, отримали офіційний статус учасника бойових дій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів