Львівська облрада, напевно, більше не впливатиме на формування ОТГ

13:04 12 листопада 2019 р.

Фото до новини

Сьогодні, 12 листопада, Верховна Рада прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)».

Документ пропонує перспективні плани формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей затверджувати Кабінетом Міністрів України за поданням Ради міністрів Автономної Республіки Крим та відповідної обласної державної адміністрації.

Це означає, що зокрема Львівська обласна рада, більше не впливатиме на процедуру затвердження перспективних планів створення об'єднаних тергромад.

"У законопроекті, розробленому урядом, пропонується спростити механізм затвердження перспективних планів, вилучивши з цього процесу стадію їх обов'язкового затвердження обласними радами", - сказав заступник міністра розвитку громад і територій В'ячеслав Негода на ранковому пленарному засіданні парламенту у вівторок.

За його словами, понад 80 ОТГ, у яких ЦВК оголосила вибори, не можуть перейти на міжбюджетні відносини, оскільки в них немає перспективних планів.

"Після затвердження цих змін відкриються нові можливості для проведення реформи", - наголосив Негода.

Нагадаємо, влада Львівщини у жовтні запропонувала новий план зі створення ОТГ - 67 об’єднаних територіальних громад і 6 районів, керуючись лише площею територій і чисельністю населення.

Проект Закону зареєстровано за №2189.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів