Львівська міська рада уклала меморандум з ЮНІСЕФ

14:15 6 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівська міська рада уклала меморандум про наміри та взаємодію у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді» з представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

«Про це повідомили в четвер, 6 вересня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «У Львові тримає Всеукраїнський «Форум першої молодіжної столиці» України. Під час нього Львівська міська рада підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді».

«Про намір приєднатися до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ заявили більше 160 міст та об’єднаних територіальних громад з усієї України. Львів увійшов до першої когорти муніципалітетів, які є лідерами у впровадженні ініціативи і які отримують технічну підтримку ЮНІСЕФ», – поінформували також у ЛМР.

Керівник соціальних програм ЮНІСЕФ в Україні Артур Айвазов зазначив:«Для мене честь вітати всіх від імені ЮНІСЕФ Україна. Це дуже символічно, що ми підписуємо меморандум із Львовом під час Молодіжного форуму, у місті, яке отримало статус Першої молодіжної столиці України. Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» не нова для України і минулого року ЮНІСЕФ вирішив відродити її. Ми підписали Меморандум із Міністерством соціальної політики із Міністерством молоді та спорту та Міністерством регіонального розвиту, двома асоціаціями, Національною молодіжною радою України».

Артур Айвазов також запевнив: Більше ніж 160 муніципалітетів зі всієї України висловили бажання приєднатися до ініціативи. Зараз ми фокусуємо увагу і більш тісно співпрацюємо з групою з 22. Львів є одним з них. Ми не сумніваємося, що Львів має усі необхідні ресурси, бажання та бачення як саме імплементувати ініціативу «Громада дружня до дітей та молоді» як найкраще. Ми знаємо, що Львів відомий своїми досягненнями і фокусом на залучення інвестицій та приваблення відомих та молодих людей. Я також запрошую та заохочую всіх молодих людей брати участь в процесі розробки усіх документів цієї ініціативи — і ситуаційного аналізу, і плану дій та їх імплементації».

«Меморандум окреслює порядок участі міста у глобальній Ініціативі та передбачає надання організаційної і технічної допомоги зі сторони ЮНІСЕФ. Підписання документу є першим кроком до отримання офіційного статусу «Громада, дружня до дітей та молоді». Документ зокрема підтверджує зобов’язання громади створити більш сприятливе середовище для розвитку дітей і молоді», – розповіли також у ЛМР.

«Процес здобуття статусу «Громади, дружньої до дітей та молоді» має визначену процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах. Першим етапом є проведення аналізу становища дітей та молоді у громаді. Міська влада зобов’язується розробити та прийняти план дій, який сприятиме створенню чистого, безпечного та комфортного середовища для цих груп населення. Муніципалітет також повинен забезпечити ресурси для виконання плану», – повідомили також у ЛМР.

Більше подробиць опубліковано на її сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів