Львівщині залили Сала за шкіру, - експерт

15:06 31 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: buknews.com.ua

Призначення Олега Сала головою Львівської облдержадміністрації є результатом домовленостей впливових груп, - Тарас Возняк.

"Щоденний Львів" попросив львівських політологів прокоментувати сьогоднішнє призначення Олега Сала новим головою Львівської обласної державної адміністрації.

- Призначення Олега Сала на посаду голови Львівської обласної державної адміністрації є дивним, - сказав у коментарі "Щоденному Львову" політолог Тарас Вознюк. - На мою думку, це призначення не є наслідком особистої волі президента. Мабуть, таке несподіване кадрове рішення пролобіювали певні групи впливу. Можливо, це результат якихось домовленостей.

- Я перебуваю в Івано-Франківську, тому, почувши про призначення Олега Сала головою ЛОДА, спершу подумав, що це - жарт, - сказав політолог Юрій Шведа. - Без коментарів, як кажуть. До цього Львівщина мала, здається, вперше, за багато років адекватного голову облдержадміністрації - Віктора Шемчука.

Ще один експерт, який попросив не називати його прізвища, висловив стурбованість з приводу призначення Олега Сала керівником виконавчої влади на Львівщині в контексті майбутнього геополітичного вибору Україною. Бо якщо Україна не підпише угоду про асоціацію з ЄС у листопаді і вибере Митний союз, то у проєвропейській Львівській області Києву буде потрібна місцева "залізна рука"."Демократичній Львівщині залили Сала за шкіру", - зіронізував експерт.

Натомість Тарас Возняк заперечує такий прогноз уже навіть тим, що порядок "залізною рукою" наводить не міліція, а військові, до яких Олег Сало не має ніякого стосунку. Що стосується тепер уже екс-голови ЛОДА Віктора Шемчука, то його сім’я навіть не переїздила до Львова і є припущення, що Шемчук невдозві матиме гарну посаду у Генеральній прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів