Львів вшанував жертв геноциду хвилиною мовчання й молитвою

16:55 23 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

На площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку виклали зі свічок напис «80. Голодомор».

Як повідомляє сьогодні, 23 листопада, прес-служба міської ради, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові відбулися екуменічна молитва та хвилина мовчання. А після неї – акція «Запали свічку»: на площі виклали зі свічок напис «80. Голодомор».

Помолитися з громадою міста за жертв Голодомору прийшло духовенство й керівництво міста та області. Зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«Великий біль за цю складну історію, яку ми до кінця навіть не знаємо. Говорять, що від голоду померло від трьох до восьми мільйонів.

Що таке три мільйони? Це ціле місто Київ. Це три мільйони людей, яких не стало в один день. А якщо більше – то три Києва.

Треба молитись і робити все можливе, щоб ми мали сильну країну, щоб ніколи така біда більше не прийшла на наші землі. Сильна і незалежна Україна – це надзвичайно важливо».

Прес-служба ЛМР інформує також, що сьогодні зранку в Архикатедральному соборі святого Юра відбулася Архиєрейська Божественна Літургія. Згодом – запалення лампадок та покладання квітів до пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від Голоду в 1946-1947 роках» поблизу залізничної станції Підзамче й покладання квітів та пшеничних і житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

Як повідомляв «ЩЛ», документи про допомогу галичан голодуючим українцям у 1933 році відтепер – у відкритому доступі, Патріарх УГКЦ закликав священнослужителів вшанувати жертв геноциду, відслуживши 23-24 листопада поминальні Богослужіння, жертв геноциду пом'януть у закладах культури Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів