ЛОДА виселили тому, що вона суперечила волі народу, – депутат

11:25 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: galnet.org

Відтак обласна рада розпочала повернення собі повноважень, делегованих нею облдержадміністрації, й створення свого виконкому.

За виселення Львівської облдержадміністрації з будинку обласної ради вчора на її черговій сесії проголосували 66 депутатів. Такий поворот подій прокоментував депутат ЛОР Олесь Старовойт. Зокрема, він наголосив, що стосунки між ЛОР і  ЛОДА особливо напружилися після призначення на посаду голови ЛОДА Олега Михайловича Сала.

«Цю персону не сприйняла Львівщина, – наголошує О. Старовойт. – Обласна рада навіть прийняла звернення до Президента щодо відставки Олега Сала. Звернення було оскаржене у прокуратурі, але, тим не менше, свою позицію депутати висловили. Відповідно, у світлі останніх подій, що відбувалися в Україні, коли ні Президент, ні уряд, ні ЛОДА не виконують повноважень, покладених на них українським народом, а швидше, навпаки – суперечать волі народу щодо євроінтеграції, обласна рада прийняла цілий ряд рішень, які стосуються, по-перше, початку відбирання делегованих повноважень і створення свого виконкому для того, щоби обласна рада на  території Львівської області перейняла на себе всі ті владні повноваження, які прописані у Конституції України. По-друге, йдеться про непродовження договору оренди щодо приміщень, що їх орендує ЛОДА за адресою Винниченка, 18 у Львові.  Варто зазначити, що це не є приміщення тих чи інших управлінь (що справді могло би перешкоджати роботі) – йдеться про приміщення, що їх використовує голова Львівської облдержадміністрації та його апарат. Отож абсолютно логічно, що голова адміністрації, котрий отримав вотум недовіри і зараз будь-що намагається втриматися на цій посаді, просто позбавляється права перебувати у тих приміщеннях, які він зараз займає».

Олесь Старовойт твердить також, що прийняті рішення – передовсім, політичні, але мають під собою правове підґрунтя. «Ці повноваження облрада делегувала ЛОДА ще 2008 року, – нагадує депутат. – Зараз ми просто їх перебираємо назад».

І відбуватиметься це, за словами Старовойта, не одномоментно: створена спеціальна комісія, яка цим займатиметься. «Але ми хочемо ті повноваження повернути львівській територіальній громаді від органів державного управління», – підсумував депутат. 

А цитує його сьогодні, 17 грудня, «День».

Як повідомляв «ЩЛ», Львівська облрада повернула собі повноваження, делеговані облдержадміністрації, однак не наважилися наразі створити виконком, колишній народний депутат Борис Безпалий вважає, що влада Львівщини потрапила в правову колізію, натомість на думку інших експертів, львівська облрада вчинила законно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів