Лідер «Правого сектору» підтвердив, що він зустрічався 20 лютого з Януковичем

20:32 26 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

За словами Дмитра Яроша, йому пропонували підписати угоду про припинення конфлікту.

Про це лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош розповів в інтерв’ю «Українському тижню». Дослівно ж він повідомив: «Зараз поширюється чимало інформації про мою таємну зустріч з Януковичем. Вона справді була, але вже після завершення активних дій силовиків. Вийшли СБУшники і запропонували не тільки мені, а й моєму найближчому оточенню, зустрітися для припинення кровопролиття. Відповідно я поїхав в Адміністрацію (президента. – Ред.)».

За словами Дмитра Яроша, Янукович пропонував йому підписати угоду про припинення конфлікту. Однак лідер «Правого сектору» запевняє:

«Я відмовився це зробити. Сказав, що ми маріонетками ніколи не були і не будемо. І, Вікторе Федоровичу, давайте виводьте війська, бо почнеться партизанська війна по всій Україні». 

При цьому йшлося, що ми не відступимо, що не складемо зброї, будемо стояти до кінця. Я не беру цю заслугу на себе, оскільки на нього тисли і дипломати, але можливо це для нього стало також певною крапелькою, коли він вирішив припинити так звану антитерористичну операцію і відвести війська».

Ярош розповів також, що Янукович виглядав переляканим, відтак додав: «Хоч він зруйнував певні мої стереотипи, бо я ніколи з ним не зустрічався. Мені здавалось, що він більш тупіший. А він так намагався щось формулювати… Але видно було, що він виснажений і переляканий», – додав Ярош.

Лідер «Правого сектору» зазначив також, що його розмова з Януковичем тривала недовго. А на запитання про те, чи боявся він їхати на Банкову, Дмитро Ярош відповів: «Боявся. Я думав не повернусь».

«Український тиждень» повідомляє також, що інтерв'ю з Дмитром Ярошем читайте у черговому числі цього журналу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів