Лідер Меджлісу кримськотатарського народу закликає ввести в Крим миротворчі війська ООН (відео)

16:50 6 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uk.wikipedia.org

За його словами, це потрібно для деескалації конфлікту, який може призвести до масових жертв.


Відео: radiosvoboda.org

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав сьогодні, 6 березня, міжнародне співтовариство негайно розглянути можливість введення на територію Криму міжнародного миротворчого контингенту сил безпеки ООН. Зокрема він звертається до ООН, ОБСЄ, парламентарів і голів урядів ЄС, Ради Європи.

За його словами, введення на територію Криму міжнародного миротворчого контингенту сил безпеки ООН потрібне для деескалації конфлікту в Криму, який може призвести до масових жертв. Чубаров також закликав всіх жителів Криму бойкотувати референдум, рішення про проведення якого «було ухвалене у неправовий спосіб».

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу стверджує також: «Верховна Рада Криму повністю ігнорує інтереси і порушує права жителів Криму».

Повідомляючи про це в четвер «Радіо Свобода» нагадує, що Верховна Рада Криму на сьогоднішній закритій позачерговій сесії ухвалила рішення про приєднання до Росії. Також депутати проголосували за призначення референдуму про статус півострова на 16 березня. Зокрема, на референдум виноситься два питання: «Чи підтримуєте ви входження Криму до складу Російської Федерації як суб’єкта федерації» і «Чи підтримуєте ви відновлення дії Конституції Республіки Крим в редакції 1992 року?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів