Куйбіда вже проголосував за недовіру Салу

22:06 11 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: maidanua.org

Голова НРУ і депутат Львівської обласної ради Василь Куйбіда сьогодні увечері поширив заяву, в якій - публічно і заочно - першим висловив недовіру сьогоднішньому голові обласної державної адміністрації Олегу Салу.

Подаємо повний текст цієї заяви, яку одержав "Щоденний Львів": "Заява  про недовіру голові Львівської ОДА. Дорогі краяни! У зв’язку з тим, що я, як голова Народного Руху України, у вівторок, 12 листопада, братиму участь у роботі Політичної асамблеї Європейської народної партії, а відтак не зможу бути на пленарному засіданні Львівської обласної ради, надсилаю свою публічну заяву. 

Нове призначення на посаду голови Львівської обласної державної адміністрації викликало хвилю обурень і протестів серед національно-патріотичних сил і не тільки Львівщини. Обласна організація Народного Руху України першою дала публічну оцінку таким дія Президента України, а згодом зробила аналогічну спільну заяву з іншими обласними організаціями національно-демократичних партій.  Міліцейський генерал запам’ятався громадськості звинуваченням в намаганнях спотворити волевиявлення громадян, зловживаннях владою та службовим становищем. Саме через такі дії Львівська обласна рада дала згоду на взяття його під варту і притягнення до кримінальної відповідальності. 

Такі дії Президента України львів’яни сприймають не тільки як брак кадрового резерву влади і бажання реалізовувати силовий сценарій на Львівщині під час виборів Президента, але і як знущання над ними. А загалом це призначення серед інших останніх кроків влади свідчить про згортання демократичних процесів і повернення до тоталітаризму, що зриватиме налагодження відносин з іншими європейськими державами напередодні прийдешніх подій у Вільнюсі.

У ситуації, що склалася, Львівська обласна рада повинна дати адекватну оцінку діям Президента України і висловити своє ставлення до новопризначеного голови Львівської обласної адміністрації. Я ж - як депутат Львівської обласної ради - публічно висловлюю недовіру сьогоднішньому голові обласної адміністрації і солідаризуюся з тими, хто у зв’язку з цим вимагає його усунення з посади.

Василь Куйбіда , депутат Львівської обласної ради".  

На офіційному сайті НРУ поки що цієї заяви Василя Куйбіди не оприлюднено.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів