Кремль переймається ще й Сходом України

16:42 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.net

МЗС Росії обурюється в понеділок, що туди не пропускають «туристів Путіна» (на фото).

Російське міністерство закордонних справ заявило сьогодні, 10 березня, що, за його словами, «в Росії обурені свавіллям, яке зараз панує в східних областях України в результаті дій бойовиків так званого «правого сектору» при повному потуранні нової влади, як вона себе називає». МЗС розповідає ще й такі небилиці: «Справа дійшла до того, що 8 березня в місті Харків добре екіпіровані люди в масках з вогнепальною зброєю відкрили стрілянину по мирних демонстрантах. У результаті є поранені».

Повідомляючи про це в понеділок, «Радіо Свобода» зауважує: «Харківська міліція визнала, що стрілянина була, але про причетність до неї «Правого сектора», за словами правоохоронців, відомо лише з телефонного дзвінка аноніма».

Натомість у МЗС Росії обурені й тим, що, за його словами, «дніпропетровська міліція затримала сімох російських журналістів, «мотивуючи це тим, що їх цікавили тільки «окремі провокаційні сюжети». Російське міністерство закордонних справ також звинувачує українську владу в порушенні «всіх наявних двосторонніх угод» через те, що на територію України не пропускають громадян Російської Федерації, «фактично поставивши заслін прикордонній співпраці», й додає: «Дивує сором’язливе мовчання наших західних партнерів, правозахисних організацій , зарубіжних ЗМІ. Виникає питання – де ж горезвісна об’єктивність і прихильність демократії?».

«Радіо Свобода» відповідає на це так: «Українська прикордонна служба раніше посилила контроль на кордоні з Росією. В Україну не пропускають росіян, які можуть брати участь у заходах із дестабілізації ситуації і напруження протистояння в Україні. за даними прикордонників, вони не пропускають людей, в яких виявляють битки, камуфляж, холодну зброю».

Тим часом швейцарська газета «Neue Zurcher Zeitung» попереджає в понеділок, що «після анексії Криму відбувається подальше загострення ситуації на Донбасі». Видання також зауважує, що ініціаторами штурму обласної державної адміністрації в Луганську були заїжджі з Росії активісти, котрі й підняли російський прапор над ОДА й  відзначає подібність російського сценарію на Донбасі до кримського, коли проросійські сили оголошують тут про проведення референдуму щодо приєднання до Росії.

Газета із Цюріха все ж зауважує, що в Донецьку, де український олігарх Рінат Ахметов виступає за збереження єдності України, більше відчутний опір проросійським силам, аніж в Луганську, де влада уряду виконуючого обов’язки президента Олександра Турчинова втратила залишки свого авторитету. Видання також попереджає, що «Крим вже почуває себе суб’єктом Російської Федерації», а проросійські сили на сході і півдні України вже очікують на прихід військ Путіна та армійську підтримку Москви, що для України «було б катастрофою».

Як повідомляв «Щоденний Львів», за минулу добу в Україну не пропустили 342-х «туристів Путіна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів