За минулу добу в Україну не пропустили 342-х «туристів Путіна»

15:46 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Про це повідомляє в понеділок прес-служба ДПСУ.

Зокрема, в повідомленні Державної прикордонної служби «Продовжується посилена охорона південної, східної та північної ділянок державного кордону України» мовиться:

«Незважаючи на намагання зруйнувати систему охорони кордону та блокування підрозділів Держприкордонслужби у Криму, прикордонне відомство продовжує посилено нести службу як на півострові, так і на південній, східній та північній ділянках кордону. У рамках спільної з представниками МВС та СБУ операції «Кордон» тільки за минулу добу в Україну не пропущено 342 громадянина Росії, які могли брати участь у заходах з дестабілізації обстановки та напруження протистояння в Україні (перевозили символіку провокативного характеру та  предмети, які можуть використовуватися для нанесення тілесних ушкоджень).

Патрульною авіацією Державної прикордонної служби України минулої доби обстежено 180 кілометрів українсько-російського та 200 кілометрів українсько-молдовського кордону. Підрозділи Азово-Чорноморського регіонального управління (дислоковані в АР Крим) продовжують виконувати завдання з охорони державного кордону України. Для цього співробітники Держприкордонслужби максимально використовують усі можливі   та наявні   сили та засоби в умовах дуже динамічної та напруженої обстановки.

На сьогодні в Криму через дії так званої самооборони не працює половина постів технічного спостереження. Разом з тим, прикордонники використовують інші способи відстеження та контролю обстановки.

На морській ділянці кордону та чергуванні задіяні 8 кораблів та 17 катерів Морської охорони Держприкордонслужби. На ділянках Одеського та Бердянського прикордонних загонів продовжується здійснення контролю за додержанням прикордонного режиму, в тому числі виставлені контрольні пости на автошляхах, які ведуть з півострова Крим на материкову частину України.

Згідно з даними, отриманими з цих контрольних постів спостерігається суттєве зменшення інтенсивності руху транспорту на цій ділянці. Разом з тим відмічається збільшення кількості біженців з Кримського півострову. За минулу добу із Криму прослідувало 265 осіб,переважна більшість із них є представниками кримсько-татарського народу».

Натомість у повідомленні прес-служби ДПСУ «Прикордонний контроль посилено на кордоні з Білоруссю та Молдовою» сказано:

«Державна прикордонна служба України інформує, що усі пункти пропуску на українсько-російському кордоні функціонують у штатному режимі, черги транспортних засобів відсутні. Разом з тим прикордонний контроль здійснюється посилено.

Заходи з недопущення в’їзду в Україну осіб, які можуть брати участь в провокаціях екстреміського характеру, також поширено на пункти пропуску на кордоні з Білоруссю та Молдовою.

Загалом протягом 9 та 10 березня в рамках операції «Кордон»  прикордонники не пропустили в Україну 577 громадян Росії. Більшість з них не змогли вказати мети поїздки в Україну, перевозили символіку провокативного характеру або предмети, що можуть використовуватися для нанесення тілесних ушкоджень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів