Країни G7 ніколи не визнають анексію Росією частини української території

23:55 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

Два роки тому Росія намагалась незаконно анексувати частини Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

У другі роковини спроби Росії незаконно анексувати частини української території країни G7 запевнили, що ніколи не визнають такі дії Росії і засуджують російську агресію. Про це повідомив Голос Америки, пише DailyLviv.com.

"Ми ніколи не приймемо ці та інші порушення міжнародного права, скоєні Росією проти України та її народу, і ми якнайрішучіше засуджуємо незаконну агресію Росією, порушення нею прав людини та злочини на тимчасово окупованих територіях України, як і триваючі жорстокі руйнування цивільної, критичної та міської інфраструктури", - йдеться в заяві міністрів закордонних справ Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, США та високого представника ЄС.

Два роки тому Росія намагалась незаконно анексувати частини Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Група найзаможніших країн світу підтримала зусилля України із самооборони та зростання витрат на війну Росії. Ці заходи, допомагають створити відповідні умови для всеохопного, справедливого та тривалого миру, закріпленого в принципах Статуту ООН, йдеться в заяві.

"Це війна агресії може зупинитись прямо зараз, якщо Росія негайно виведе свої сили з усієї української території в міжнародно визнаних кордонах, усуне свої запити на анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також Автономної республіки Крим і міста Севастополь, і поважатиме суверенні права України як незалежної країни".

Сьогодні президент Росії Путін у своєму виступі, присвяченому шахрайським референдумам 30 вересня 2022 року, заявив, що всіх цілей Росії у війні в Україні "буде досягнуто", і звернувся з традиційними звинуваченнями в бік Заходу у спробах "колонізувати" Україну та "перетворити її на воєнну базу, націлену на Росію".

Однак союзники України вважають, що Путін зазнав провалу у своїх цілях в Україні. "Путін намагається стерти Україну з мапи і зазнав провалу", - йдеться в дописі Державного департаменту США.

Путін брехливо заявляє, що несе свободу українцям, але "ці роки окупації принесли насильство та терор", - заявив у своїй доповіді щодо других роковин незаконної анексії Ніл Голланд, посол Великої Британії в ОБСЄ.

Він нагадав, що Росія придушує українську культуру, історію та мову на окупованих територіях: "Вона намагається зруйнувати Україну як окрему націю, забрати у людей культурну та національну ідентичність".

Голланд вказав на звіти ОБСЄ щодо довільних арештів та репресії проти мешканців регіонів, депортацію та індоктринацію дітей, поширене та систематичне застосування тортур та сексуального насильства проти затриманих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів