Красний Лиман і північ Луганщини – під контролем українських силовиків, – АП (відео)

14:45 5 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АР

Про це заявив у четвер на брифінгу т.в.о. голови адміністрації президента Сергій Пашинський.


Відео: turchynov

«Українська правда» інформує сьогодні, 5 червня, в повідомленні «Пашинський: Красний Лиман і Північ Луганщини повністю під контролем»:

«Північ Луганщини й місто Красний Лиман повністю зачищені від терористів, головою Краснолиманської райдержадміністрації призначений Костянтин Матейченко. Як повідомив на брифінгу т.в.о. голови адміністрації президента Сергій Пашинський, «перший величезний успіх – повністю зачистили від терористів місто Красний Лиман».

«І сьогодні після обіду в Червоному Лимані з'явиться цивільна адміністрація, яка буде налагоджувати життя. Ми також повністю локалізували ситуацію на півночі Луганської області, зокрема, 9 районів Луганської області на півночі повністю під контролем Української держави», – відзначив Пашинский.

У свою чергу, в.о. президента Олександр Турчинов призначив Матейченка тимчасово виконуючим обов'язки голови Краснолиманської РДА в Донецькій області, про що говориться в його указі «Про заходи щодо створення Краснолиманської РДА Донецької області». Кабінету Міністрів доручено підготувати й подати на розгляд Верховної Ради пропозиції по скасуванню рішення про об'єднання Краснолиманської міського й Краснолиманської районної ради.

В указі зазначається, що він виданий з метою підвищення гарантій забезпечення життєдіяльності, законності й правопорядку на території Краснолиманського району.

Матейченко народився в Константинівці Донецької області, з 1991 по 1998 роки займав посади від командира взводу до заступника військової частини А0623 Артемівської механізованої дивізії. З 2002 по 2010 роки обіймав посаду сільського голови села Покровське Артемівського району». 

«Українська правда» також цитує в четвер у повідомленні «У Красному Лимані виявляють пособників терористів»:

«У Красному Лимані в рамках проведення АТО  йде виявлення терористів або тих, хто їм допомагав і брав участь у диверсіях. Про це «Українській правді» повідомив керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов.

«Тривають заходи в рамках АТО. Повідомляють, що нібито українські силовики затримують українських громадян, ображають їх. Це неправда. Іде розслідування, виявляються пособники терористів», – сказав Селезньов.

«Ми працюємо з місцевим населенням, люди розуміють, вони утомилися від бандитів і хочуть мирного спокійного життя. Від них іде допомога. Вони вказують на конкретних осіб, які були або бандитами, або пособниками бандитів, були замішані в диверсіях, терористичних діях», – пояснив він.

«У ході проведення певних дій, якщо вони чинять опір, ці люди затримуються, фіксуються. З ними працюють спеціальні уповноважені особи. Якщо люди винуваті, з ними працюють відповідно до процедури в рамках українського законодавства, висувають обвинувачення. Це не масово», – додав Селезньов.

При цьому він не уточнив, скільки вже затриманих, оскільки ця інформація закрита.

Відповідаючи на запитання про обстріл лікарні в Красному Лимані, Селезньов повідомив, що бойовики організували свій пункт у цій лікарні.

«Коли йшла операція по зачищенню Красного Лиману, було встановлено що в цій лікарні перебуває група бойовиків. Звідти почався обстріл. Ми не могли діяти там стандартним образом, оскільки це лікарня», – розповів Селезньов.

За його словами, після того, як бойовики почали з будівлі лікарні стріляти, відбулося силове зіткнення, спрямоване на знищення бойовиків.

Як повідомляють «Новости Донбасса», станом на четвер, на будівлю мерії Красного Лиману повернули український прапор».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів