Кожної середи й суботи в центрі Львова збирають речі українським військовим у зону АТО

17:23 10 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Натомість сьогодні, 10 липня, небайдужі зносили для них до пам’ятника Королю Данилу шоколад, горішки, ізюм та інші сухофрукти.

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 10 липня, в повідомленні «Допоможи фронту»: сьогодні у Львові зібрали смаколики у зону АТО»:

«Щосереди та щосуботи у центрі Львова активісти збирають речі, які передають українським військовим у зону АТО. Сьогодні, 10 липня, до пам’ятника Королю Данилу небайдужі зносили шоколад, горішки, ізюм та інші сухофрукти для захисників, які зараз воюють на Донбасі.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK. На Facеbook активісти створили спільноту «Допоможи фронту», у якій домовляються, куди приносити речі для військових. Вони там також повідомляють, що є найбільш необхідним для солдат. Двічі на тиждень люди можуть принести речі, які відправляють у зону АТО.

Біля пункту збору стоїть також скринька для пожертв на армію. Звіти про усі такі акції пізніше з’являються на сторінці спільноти у соцмережі.

Як розповіла активістка Галина Мороз, допомогу збирають двічі на тиждень: у суботу з 18.00 до 19.00 та у середу з 13.00 до 14.00. «Сьогодні збираємо сухофрукти і горішки, щоб зробити перекуси для солдат. Вони йдуть у розвідку на півдня або на добу. Військові не можуть взяти із собою багато їжі. Тому вони просили передати щось таке, що можна покласти в кишеню. Щось ситне і калорійне. Для них робитимемо мікси. Також передаватимемо шоколадки», – розповіла Галина Мороз.

Вона зазначила, що під час першої такої акції для військових збирали шкарпетки: «Активістка Люба Возняк прочитала у соцмережі, що солдатам бракує шкарпеток, і вирішила організувати збір. Тепер ми збираємо різні речі, зокрема, засоби гігієни: зубні пасти та щітки, туалетний папір, шампуні».

Кожного разу активісти просять приносити не різні речі, а щось конкретне. До прикладу, одного дня вони збирали білизну, іншого – спальники та каремати. Це доставляють 24-ій, 95-тій, 80-тій бригадам та третьому батальйону.

«Усе це передаємо різними способами: і разом із військовими, що туди вирушають, і власними силами. До Львова тимчасово переїхав активіст із Луганська. Він і займається цією справою», – розповіла Галина Мороз».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів