Кожен закон перевіряємо на фактор «Януковича», – нардеп у Львові

13:47 27 вересня 2019 р.

Фото до новини

Кожен закон у Верховній Раді народні депутати від партії «Голос» перевіряють на фактор «Януковича».


Відео: Львівський пресклуб

Про це 26 вересня на пресконференції у Львівському пресклубі повідомив нардеп, лідер партії Святослав Вакарчук.

- Ми перевіряємо кожен закон на фактор «Януковича». Що це означає: ми дивимося, чи прийняли ми би такий закон чи голосували би за нього, якщо б його пропонували за часів Януковича, - сказав нардеп.

За словами Святослава Вакарчука, інституційні закони, які скеровані на зміну правил гри в державі, не пройшли би це випробування, і фактор Януковича спрацював би в мінус. 

Народний депутат не виключає, що нова влада запропонувала дуже швидкий і агресивний спосіб внесення законопроектів і голосування за них. Хтось його назвав «турборежимом». 

- Ми знаємо, що турборежим добре працює, коли є якісна турбіна і якісне паливо, в іншому випадку він може бути навіть небезпечним, тому що потужність при погано працюючому механізмі може призвести до непередбачуваних наслідків. Коли на тебе пачками кидають закони, які ти ледь встигаєш прочитати, а деякі не розуміють, про що йде мова, то професійність моїх колег, та інших наших товаришів по фракції – дуже важлива. Ці люди вчитуються в деталі і знають, що є за кожним законопроектом. І вже неодноразово було так, що депутати фракції «Голос» робили дуже важливі правки і зупиняли парламент від створення помилок,- наголосив Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, Вакарчук у Львові застеріг від концентрації влади в руках Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів