Король Карл ІІІ уже багатший за свою матір королеву Єлизавету ІІ, а принц Вільям його перевершить

00:38 14 вересня 2022 р.

Фото до новини

Принц Чарльз побудував власну імперію задовго до того, як успадкував імперію своєї матері-королеви.

Чарльз, який офіційно вступив на британський престол у суботу, витратив півстоліття на те, щоб стати власником одного з найприбутковіших джерел у бізнесі королівської родини. Про це написало видання Нью-Йорк Таймс, інформує Dailylviv.com.

На відміну від королеви Єлизавета II, яка значною мірою делегувала іншим відповідальність за свій статок, Чарльз був набагато глибше залучений до розвитку маєтку - герцогства Корнуоль, що було засноване в ХІV столітті як спосіб отримання доходу для спадкоємця престолу. Сьогодні це герцогство володіє комерційною нерухомістю площею 130 000 акрів - завбільшки майже як Чикаго - і приносить мільйони доларів на рік доходу від оренди. Торік прибуток від нього склав 28 мільйонів доларів, що значно перевищив офіційну зарплату Чарльза як принца - трохи більше 1,1 мільйона доларів. Упродовж останніх кількох десятиліть герцогство стабільно комерціалізувалося. Воно має генерального директора та понад 150 співробітників і тепер працює як корпорація.

Вартість майна Чарльза оцінюються приблизно в 1,4 мільярда доларів порівняно з приблизно 949 мільйонами доларів маєтку покійної королеви. Ці два маєтки становлять лише невелику частину офіційних статків королівської родини, які оцінюється в 28 мільярдів доларів. Крім того, сім'я має особисте багатство, яке залишається суворо охоронюваною таємницею. Так, відповідно до щорічного каталогу британського багатства, опублікованого в The Sunday Times, королева мала свій чистий капітал приблизно на 430 мільйонів доларів. Це включає її особисті активи, такі як замок Балморал і маєток Сандрінгем, які вона успадкувала від свого батька. Значна частина її особистого багатства зберігалася в таємниці.

Британські громадяни зазвичай сплачують близько 40 відсотків податку на спадщину, а король Карл ІІІ буде звільнений від цього податку. І тепер він передасть контроль над своїм герцогством Корнуольським своєму старшому синові Вільяму, щоб розвиватися герцогство далі, не платячи корпоративних податків.

Королівські особи мають право отримувати лише дохід від оренди своїх офіційних маєтків і не можуть отримувати прибуток від будь-яких продажів, оскільки вони особисто не володіють активами.

Здоров'я королеви Єлизавети погіршилось: до неї виїхали принц Чарльз, його дружина і принц Вільям

Померла королева Великобританії Єлизавета II

У центрі Львова вивісили прапор Великої Британії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів