Конгрес США передбачив $300 мільйонів українській армії

10:30 10 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

У Конгресі США погодили оборонний бюджет на 2020 рік на суму $738 мільярдів, в який, зокрема, закладено спрямування $300 мільйонів на потреби української армії.

Про це повідомили в «The New York Times», де також розповіли, що закон про бюджетні асигнування на національну оборону підтверджує надання $300 мільйонів на фінансування ініціативи з надання сприяння Україні у сфері безпеки, включаючи летальні засоби оборони.

Крім того, Конгрес США заклав до військового бюджету на 2020 рік введення санкцій щодо російської енергетики. Зокрема, обмеження будуть введені в зв'язку з будівництвом трубопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Очікується, що оборонний бюджет буде прийнятий до кінця 2019 року. У разі схвалення Конгресом, документ буде переданий на підпис президенту США.

Як повідомляли в агенції новин «Укрінформ», президент США Дональд Трамп запропонував в проєкті бюджету на 2021-й фінансовий рік передбачити щонайменше $250 мільйонів на військову допомогу Україні, в тому числі – на придбання протитанкових ракет «Javelin».

Як інформував «Щоденний Львів», витрати на оборону і безпеку будуть 2020 року найбільшими за часів незалежності України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів