«Коментувати Медведчука – це нижче плінтуса», – Забужко

19:06 10 січня 2014 р.

Фото до новини

Письменниця Оксана Забужко не знала про позов від Віктора Медведчука, а суд відбувся заочно.

Відома українська письменниця Оксана Забужко не була поінформована про позов проти неї керівника «Українського вибору» Віктора Медведчука й не знає суті справи. Про це вона розповіла в коментарі BBC Україна. «Про позов Медведчука та рішення суду довідалася в четвер від журналістів, про це не знала ні сном ні духом, я зараз на відпочинку», – заявила пані Забужко. Вона стверджує, що ніяких повісток щодо позову їй не надходило.

8 січня Печерський районний суд міста Києва задовольнив позов політика Віктора Медведчука до письменниці Оксани Забужко про відшкодування моральної шкоди. Як повідомив сайт організації «Український вибір", позов стосувався інтерв'ю письменниці в ефірі «Радіо Свобода», в якому вона звинуватила Медведчука в причетності до провокацій проти Євромайдану 30 листопада та 1 грудня.

На думку Медведчука, ця інформація є «недостовірною, образливою і відверто брехливою». Сума компенсації склала 25 копійок. "Український вибір» пояснив це «моральною незначущістю відповідачки та сумнівністю її інтелектуальної адекватності».

Оксана Забужко – одна з найпопулярніших українських письменниць. Її твори перекладено багатьма мовами, а у вересні минулого року вона отримала польську премію «Анґелус» за роман «Музей покинутих секретів».

Як свідчить вердикт Печерського суду у справі № 757/27136/13-ц, розгляд позову до Оксани Забужко відбувався без її участі, а рішення ухвалювалося заочно. «Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії», – вказав у тексті рішення суддя Сергій Вовк, який став відомим після винесення обвинувачувального вироку опозиціонеру Юрію Луценку. Апеляцію на рішення Печерського суду пані Забужко може подати протягом десяти днів. Проте поки що письменниця цього робити не збирається.

«Все це – жирний тролінг, Медведчуку треба була інформаційна хвиля й піар. Реагувати ніяк на це не планую, але треба буде порадитись з адвокатом», - розповіла Оксана Забужко. «Все це робилося під час свят, рішення ухвалили в другий день Різдва, я так розумію, що це у Медведчука такий спосіб колядувати», – оцінила вона судовий вердикт проти себе.

Про це повідомляє ВВС-Україна.

Пані Забужко повідомила, що з Віктором Медведчуком вона не знайома. «Відмовлятися від своїх слів й вступати в якісь діалоги не збираюся. Коментувати слова Медведчука – це нижче плінтуса», – резюмувала відома письменниця.

Оксана Забужко попросила BBC Україна надати їй копію рішення Печерського суду, яке є в розпорядженні редакції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів