Кого розводимо? Влада хоче якнайшвидше закінчити війну, але – не на умовах України, – генерал Забродський у Львові

16:54 23 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Розведення військ, яке почали ще з минулого літа та ігнорування Зеленським обстрілів на Донбасі не мають нічого спільного із військовим мистецтвом.


Відео: Львівський пресклуб

Це – суто політичні і пропагандистські кроки для демонстрації того, що Україна хоче якнайшвидше покінчити з війною і фактично погоджується на капітуляційні умови.

Таку думку висловив Михайло Забродський, генерал-лейтенант ЗСУ, Герой України, нардеп від «Європейської Солідарності», пише Dailylviv.

- Ми бачимо повне ігнорування з боку Головнокумандувача ЗСУ реальних подій на лінії зіткнення. У нас формально триває 80 днів перемир’я, але обстріли тривають, ми несемо втрати. Щодня нас обстрілюють по кілька разів, а влада встановила штрафи за вогонь у відповідь. Я пояснюю таку політику лише одним – бажанням тих, хто стоїть нині біля керма держави, якомога швидше покінчити з війною, але не на наших умовах. Всі домовленості виконуються в односторонньому порядку, а ворог навіть не збирається йти назустріч,  – сказав він під час пресконференції “Політична ситуація в Україні та Львові напередодні виборів”.

Михайло Забродський також зазначив, що із коштів, витрачених на закупівлю військової техніки, за призначенням використали лише третину. Ще третину «викинули на вітер», а доля останньої третини взагалі невідома.

- Зате добре відомо, що тривають слідчі дії з приводу зловживань при постачанні речей і продуктів у зону бойових дій, що скорочують війська і що учасникам війни залишили символічну суму державної допомоги, – зазначив він.

Усе це свідчить, що влада шукає шляхи завершення війни в принизливих домовляннях і доброї волі ворога, а не у розвитку Українських Збройних Сил.
Легендарний командувач 95-ої окремої аеромобільної бригади наголосив, що що така позиція не може бути прийнятною для нашого суспільства, якому не байдужа доля України. Він вважає, що доля армії і безпека України багато у чому вирішуються на місцях. Адже від очільника кожної області, міста, району, залежить політика регіону: байдужа, зрадницька чи патріотична.

- Робіть свій вибір відповідально. Ми обираємо не лише людей, які опікуватимуться нашими побутовими проблемами, але й дбатимуть про майбутню долю України, - сказав генерал.

Михайло Забродський закликав львів’ян обрати головою Львівської ОТГ свого однопартійця Олега Синютку, якого знає з часів, коли той допомагав зводити військові укріплення на Донбасі. Натомість генерал негативно прокоментував вислів Андрія Садового від 2014 року про те, що «Ми уже програли».

- Політик повинен відповідати за свої слова. Якщо він вже визнав поразку, то це його справа. Але ні, ми не програли – Україна бореться далі. І вона переможе, –  сказав він.

Розбудова Збройних сил України не є пріоритетом нинішньої влади, - Синютка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів