Розбудова Збройних сил України не є пріоритетом нинішньої влади, - Синютка

16:28 23 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Півторарічне замовчування проблем армії, страх проводити військовий парад у 30-ту річницю Незалежності, нехтування проблемами військових, які воювали на Донбасі, – все це свідчить, що влада не дбає про Збройні сили, а звертає на них увагу лише під тиском громадянського суспільства.


Відео: Львівський пресклуб

Так вважає Олег Синютка, народний депутат України, кандидат на посаду голови Львівської ОТГ, пише Dailylviv.

- Ігнорування Зеленським обстрілів на Донбасі, скорочення оборонних програм та елітних військових підрозділів, мрія Президента і монобільшості якнайшвидше закінчити війну, але не на українських умовах – все це ми із сумом бачимо сьогодні, – зазначив він. –  Влада починає розуміти, що не звертати увагу на армію неможливо, а Президент Зеленський нарешті визнав, що його страх перед українським військом повинен відійти вбік. Проте, розбудова Збройних сил України не є пріоритетом нинішньої влади.

На думку Олега Синютки, це питання повинно бути у сфері опіки органів місцевої влади.

- Вважаю, що це має бути одним із пріоритетів у діяльності органів місцевого самоврядування. Адже місцеві вибори – це не тільки про дороги і каналізацію, але й про майбутнє української держави

Він пригадав, як перебуваючи на посаді голови Львівської ОДА, допомагав будувати оборонні фортифікаційні споруди на Луганщині.

- Там працювали бригади львівських лісників, сотні цивільних. Одного разу, вночі, під час обстрілів снаряд влучив у дерев’яну колоду цих укріплень і лише дивом ніхто не постраждав. Вранці людям сказали: «Тут небезпечно, ви можете провертатися до Львова. Але я був вражений! – жоден робітник не погодився, всі залишились і продовжувати укріплювати наші рубежі. Завдяки таким людям, лінія розмежування сьогодні проходить по Сіверському Донцю, а не по Дніпру чи Збручу. Дякуючи військовим 80-ї, 95-ї бригад, добровольчим загонам, я також завжди буду вдячний волонтерам і цивільним, які теж захистили країну від військової агресії, –  сказав він.

Олег Синютка закликав на місцевих виборах, які відбудуться вже цієї неділі, голосувати за «Європейську Солідарність», яка завжди відстоювала і відстоюватиме інтереси України.

Крім того, кандидат на голову Львівської ОТГ висловився про «всенародне опитування» Володимира Зеленського, назвавши його незаконним. 

- Я упевнений, що жоден законослухняний львів’янин не підійде до волонтерів і не відповідатиме на ці анкети. Більш того, я вважаю, що, побачивши цих опитувальників, люди мають повідомляти поліцію - для складення протоколів за порушення законодавства , – сказав він.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів