Кличко закликає до Всеукраїнського страйку (доповнено відеосюжетом)

15:57 5 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Лідер «УДАРу» конкретизував у неділю на Майдані: «Спочатку попереджувальний, а згодом, – поки нас не почують, – безстроковий».

За словами Кличка, ще декілька місяців тому, ніхто не думав, що громадяни України стоятимуть в центрі столиці в такій великій кількості. «Але нас змусили. Змусили стати за свої права і свою гідність. І хочу сказати: ми не відступимо! Які б провокації не чинила влада, як би вона нас не залякувала і не виживала звідси», - запевнив лідер «УДАРу».

Кличко переконаний, що має відбутися повна зміна влади шляхом проведення дострокових виборів президента і парламенту. «Замість того, щоб усвідомити такий вихід з політичної кризи, а коли люди стоять півтора місяці – це глибока політична криза, режим Януковича демонструє вперте небажання почути людей і вдається до провокацій, репресій та залякування», – додав Віталій Кличко.

Він зазначив також, що, попри мільйонні протести в країні, влада продовжує антинародну політику – економить на соцвиплатах, не вирішує питання заборгованості із зарплат, тероризує людей. Лідер «УДАРу» додав, що вчора був на Євромайдані у Переяслав-Хмельницькому.

«Нехай і не такому чисельному. Але там люди теж стоять. І стоять за ті ж вимоги. Усіх хвилює одне – майбутнє України», – наголосив Віталій Кличко. Він повідомив також, що наступного тижня він поїде на Майдани в інші регіони – на Схід, Південь, бо там людям ще складніше відстоювати свої права, ніж в столиці.

Про це повідомляє сьогодні, 5 січня, кореспондент «УНН». Своєю чергою, кореспондент «Gazeta.ua» додає в неділю, що Віталій Кличко привітав мітингувальників Майдану із Новим роком та Різдвом.

Зі сцени Майдану він також нагадав про європейські стандарти життя, – освіту, достойну роботу, боротьбу з корупцією, – за які стоїть Майдан, і назвав «країни, які змогли подолати важкий шлях й ті самі проблеми, які є у нас, – Польщу Чехію, Угорщину».

Кличко вважає, що влада сподівається на те, що Майдан «розсмокчеться». Однак лідер «УДАРу» наголосив:

«Але буде нова хвиля людей. Яка підніметься і скаже «ні» цій владі, корупції, «ні» цим умовам. Коли вся країна одразу зробить попереджувальний страйк, а потім – справжній. І змусить владу рахуватися із людьми. Хочу наголосити, що у нас мирна демонстрація. Але настане час, коли ми зможемо дати такий удар, як в боксі – вдарив суперника і він упав. Якщо треба, в наших кулаках знайдеться скільки енергії, – мало їм не покажеться».

Лідер УДАРУ пояснив, що зараз мало виступає на сцені, бо більше ходить Майданом, навідується у палатки, відвідує невеликі міста, райцентри, де збираються маленькі майдани. Учора він був у Переяславі-Хмельницькому і наголосив, що там у людей ті ж самі проблеми і вимоги, як скрізь.

Кличко запевнив, що опозиція буде вимагати відставки президента, бо їм вже недостатньо відставки уряду. Лідер «УДАРу» додав, що опозиція зараз працює над тим, які будуть реформи і кого саме із трьох лідерів опозиція висуватиме у президенти.

Як інформував «ЩЛ», Кличко ще 29 грудня закликав розпочати після свят всеукраїнський страйк, а 30 грудня опозиція запланувала провести 24 січня попереджувальний страйк у разі, якщо влада не виконає вимог Майдану до 21 січня, сьогодні на Майдані – кількадесят тисяч протестувальників, нардеп від «Батьківщини» Андрій Парубій запевнив, що протести в Києві відновлять після свят, а лідер «Свободи» Олег Тягнибок пояснив, що опозиція не вживає радикальних кроків через тиск представників іноземних держав – посли іноземних держав вимагають боротися проти Януковича лише демократичними методами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів