Кличко буде балотуватися в Президенти

17:25 24 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: lenta-ua.net

Про це він заявив сьогодні, 24 жовтня, з трибуни Верховної Ради.

Як передає кореспондент інформагенції «РБК-Україна», лідер партії «УДАР» Віталій Кличко оголосив у парламенті, що буде балотуватися в Президенти України. Нардеп додав, що поправки до Податкового кодексу, ухвалені сьогодні у Верховній Раді, направлені винятково на те, щоб завадити йому претендувати на найвищу посаду в державі.

Віталій Кличко визнає при цьому, що має вид на проживання в іншій країні, однак стверджує, що це не порушує законодавство України. Дослівно ж лідер партії «УДАР» сказав із цього приводу наступне:

– Так, я маю право на проживання в Німеччині, але це ніяким чином не порушує українське законодавство. Я є громадянином України і ним залишаюся. Звертаючи увагу на всі брудні махінації, які на сьогоднішній день відбуваються в парламенті з текстами законів, до яких мають пряме відношення провладні депутати, я хочу заявити, що цим мене не залякати і не зупинити. Щоб покласти край всіляким домислам і спробам розправитися зі мною, як з можливим кандидатом, хочу заявити, що я балотуюся в Президенти. Те, що відбувається зі мною, відбувається виключно як з суперником Віктора Януковича. Сьогодні змінами до Податкового кодексу влада намагається знищити своїх політичних конкурентів. Вони тихенько заховали правку до кодексу, яка абсолютно має політичний контекст і направленна особисто проти мене як можливого кандидата в Президенти».

Відтак «РБК-Україна» нагадує, що раніше Кличко виступав за висунення єдиного кандидата від опозиції в першому турі майбутніх президентських виборів – аргументуючи цю позицію таким чином: «Я виходжу з логіки, з досвіду попередніх компаній. Величезна кількість кандидатів робить можливим просування технічного кандидата у другий тур і тільки висунення єдиного кандидата дає можливість перемогти і в першому, і в другому турі представника Партії регіонів, який володіє колосальним адміністративним і фінансовим ресурсом. Висунення єдиного кандидата від опозиції дозволить перемогти кандидата від влади. Ми твердо впевнені, що лише єдиний кандидат від опозиційних сил зможе перемогти сьогодні представника влади Віктора Януковича».

«ЩЛ» повідомляв 24 вересня, що якби вибори Президента відбувались найближчої неділі, то, за результатами соціологічного опитування, проведеного Центром вивчення громадської думки «Соціоінформ», найбільше голосів на Львівщині набрав би лідер партії «УДАР» Віталій Кличко – 22,8%, а за результатами дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного з 26 вересня до 6 жовтня, в другому турі Янукович програв би Кличку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів