Лідер електоральних симпатій на Львівщині – Віталій Кличко

17:28 24 вересня 2013 р.

Фото до новини

А серед партій – «Батьківщина».

За результатами соціологічного опитування, проведеного Центром вивчення громадської думки «Соціоінформ», якби вибори Президента відбувались найближчої неділі, то найбільше голосів на Львівщині набрав би лідер партії «УДАР» Віталій Кличко – 22,8%. Як повідомляє «Гал-інфо», такі результати соціології оприлюднила сьогодні, 24 вересня, під час прес-конференції керівник цього Центру Наталія Зайцева-Чіпак.

Натомість за Юлію Тимошенко проголосували б на Львівщині 18,3%, за Арсенія Яценюка – 13,9%, за Олега Тягнибока – 9,6%, Петра Порошенка – 3,6%, Віктор Янукович – 2,7%, за Юрія Луценка – 1,5%, Віктора Ющенка – 1,1%, за Петро Симоненко – 0,7%. Не визначились із своїм вибором – 17,7%. Ще 7,4% не пішли б на вибори.

Наталія Зайцева-Чіпак повідомила також: «У Львові безумовним лідером є Кличко, вищу підтримку, ніж у області має Тягнибок, а от Тимошенко у Львові найменш популярна з четвірки опозиційних лідерів. Тоді як у інших містах Кличко та Тимошенко мають однакові рейтинги, а у селах – більше підтримують ув'язнену опозиціонерку».

А якби найближчої неділі відбулися б вибори до Верховної Ради, то, як інформує також керівник Центру вивчення громадської думки «Соціоінформ», на Львівщині перемогли б «Батьківщина»-«Фронт змін» – 29,8%, «Свобода» – 20,9%, «УДАР» – 20,8%. Натомість «Партія регіонів» набрала б 2,1%, «Наша Україна» – 1,1%, а КПУ – 0,9%.

Утім, у Львові перемагають «Свобода» та «УДАР» (по 24%), а «Батьківщина» посідає третє місце (19%). Натомість на решті території Львівщини лідером є «Батьківщина» (30% – у містах, а 39% – в селах).

Наталія Зайцева-Чіпак інформує також, що мешканці сільської місцевості виявились найбільш дисциплінованим електоратом: «Саме серед селян найменша частка тих, хто не піде на вибори (6,7% проти 8,4% у Львові та 10,1 % у менших містах) та тих, хто не визначився із вибором (11 % у селах проти 17% у містах)».

Довідка.

Дослідження проведене центром вивчення громадської думки «Соціоінформ» з1 по 16 вересня 2013 року. Опитано 1200 респондентів. Похибка – +/- 3,5%. Метод дослідження – особисте формиалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів