Хантеру Байдену загрожує до 25 років позбавлення волі

08:23 15 вересня 2023 р.

Фото до новини

Сина президента США Джозефа Байдена звинуватили у незаконному володінні зброєю в період його наркотичної залежності.

Про це повідомляє DW, пише Dailylviv.com.

Синові президента США Джо Байдена, Хантеру Байдену, висунуто звинувачення у незаконному володінні вогнепальною зброєю. Це випливає з обвинувального висновку, поданого до федерального суду штату Делавер, який був оприлюднений у четвер, 14 вересня.

Два пункти звинувачення пов'язані з тим, що у 2018 році Байден-молодший, заповнюючи бланки при купівлі револьвера Colt Cobra 38, збрехав, що не вживає наркотиків. У третьому пункті стверджується, що у жовтні того ж року він протягом 11 днів зберігав зброю, маючи наркотичну залежність.

Сумарно за всіма пунктами звинувачення Хантеру Байдену загрожує до 25 років позбавлення волі, а також штраф у 750 тисяч доларів.

Це перший випадок, коли сина чи дочку чинного президента США переслідують у кримінальному порядку.

Обвинувальний висновок є політично вмотивованим, вважає адвокат Байдена Еббі Ловелл.

Байден-молодший у 2023 році погодився визнати провину у несплаті податків та незаконному зберіганні зброї. Досудова угода мала допомогти йому уникнути реального терміну укладання.

У липні стало відомо, що угода зі слідством фактично розвалилася, оскільки член окружного суду Меріеллен Норейка відмовилася підписувати цю угоду.

Спецпрокурор у справі Девід Вайс заявив, що сторонам не вдалося домовитися про нову угоду і тепер доля Хантера Байдена вирішуватиметься у кримінальному суді.

"Українагейт" у США: "токсичні" наслідки для Києва

Зеленський у США зустрінеться з Байденом і Дудою

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів