Кавказькі бойовики отримують за війну на сході України по $300 щодоби

16:41 28 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Про це повідомив у середу радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський.

Сайт Донецька «62.ua» розповідає в повідомленні «У Донецьку бойовики з Чеченії отримують по триста доларів на добу»:

«Бойовики з Чечні отримують по 300 доларів на день за війну на Донбасі», – повідомив радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський в ефірі програми «Свіжий погляд» з Юрієм Калашниковим і Павлом Новіковим на «Радио Вести» .

«Кількість кадировців, які беруть участь у бойових діях з боку ДНР, невідома, але частина цих громадян загинула. Серед них – представники міліцейських банд з Дагестану, Чеченії, Осетії, – розповів він. – За нашими даними, вони отримують по 300 доларів на добу», – зазначив він.

Речинський пояснив те, як бойовики могли потрапити в Україну: «Кордон з Росією у нас має дуже умовний характер. Стоять блокпости, але є й неконтрольовані польові дороги. Вони могли потрапити тисячею способів».

За словами радника міністра МВС, озброєння у них таке, як у російської армії – АК-100, ручні гранатомети й більш важке. «Зброя, певна річ, було отримана від армії РФ», – заявив він.

Нагадаємо, сам Кадиров спростував повідомлення українських ЗМІ про участь бойових підрозділів з Чеченії у військових діях в Донецьку. За його словами, чеченці можуть бути в зоні конфлікту на Донеччині в «особистих справах».

26 травня в сюжет телеканалу CNN потрапили кадри з Донецька, де озброєні бойовики зізнаються, що вони є «кадировцями», й прибули з Чеченії захищати інтереси Росії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів