Канцлер Олаф Шольц довіряє Києву, але ракети Taurus не дасть

19:53 13 березня 2024 р.

Фото до новини

Канцлер ФРН давно наголошує на своїй рішучості допомогти Україні без ескалації війни та втягування в неї Німеччини й НАТО, акцентуючи на тому, що жоден німецький солдат не піде в Україну.

Канцлер Олаф Шольц захистив свою відмову надіслати в Україну крилаті ракети великої дальності Taurus, заявивши в середу німецьким законодавцям, що розсудливість не є слабкістю, наполягаючи на тому, що він довіряє Києву. Про це повідомляє Associated Press, пише DailyLviv.com.

Німеччина стала другим за величиною постачальником військової допомоги Україні після Сполучених Штатів, але Шольц місяцями зупинявся на бажанні України отримати ракети Taurus, які мають радіус дії до 500 кілометрів (310 миль) і теоретично можуть бути використані. проти цілей далеко в глибині російської території.

Читайте такожДві причини, з яких Шольц блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus

Така позиція розчарувала основний правоцентристський опозиційний блок і частини трипартійної коаліції Шольца. Критика не зменшилася після того, як минулого місяця Шольц нарешті надав детальне пояснення, вказуючи на те, що Німеччина не повинна брати безпосередню участь у війні.

Канцлер давно наголошує на своїй рішучості допомогти Україні без ескалації війни та втягування в неї Німеччини та НАТО, акцентуючи на тому, що жоден німецький солдат не піде в Україну. Впродовж останніх двох років його іноді критикували за те, що він нібито вагався перед тим, як обіцяти Києву нові системи озброєння, такі як бойові танки Leopard 2.

Нагадаємо, Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час свого візиту до Вашингтона зустрівся з сенаторами США. Вони обговорили подальшу допомогу Україні.

Читайте також: Німецький парламент рекомендував надати Україні далекобійні ракети Taurus

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів