Кандидати в нардепи у 116 окрузі – проти відставки Садового і перенесення Адміністрації Президента

11:43 30 травня 2019 р.

Фото до новини

Депутат Львівської міської ради Мирослав Данилків планує після своєї перемоги на виборах до парламенту 21 липня працювати в Комітеті з питань національної безпеки та оборони. А селищний голова Брюховичів Володимир Доманський своїм першим завданням народного депутата бачить роботу над удосконаленням закону про децентралізацію. Обидва мають намір балотуватися до Верховної Ради у виборчому окрузі №116 у Львові.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це вони повідомили вчора, 29 травня, під час відеодебатів у рамках проекту Львівського прес-клубу «Інтерактивні відеодебати, відеодискусії і відеомарафон суб'єктів виборчого процесу з дотриманням гендерного паритету». 

- Енергетична безпека впливає на рівень економічного розвитку і достатку. А духовна безпека забезпечує цілісність держави та її майбутнє. Духовна безпека – це освіта, культура, мова, - каже депутат Львівської міської ради член Української Галицької партії Мирослав Данилків.

Натомість самовисуванець, селищний голова Брюховичів Володимир Доманський вважає, що у Верховній Раді є надто багато різноманітних законопроектів, які дублюють один одного, а також законів, які погано працюють. 

- Закон про децентралізацію потрібно удосконалити та змінити. Сьогодні деякі громади об’єднуються в ОТГ, які неспроможні існувати. Це треба зміни. Також потрібно прийняти закон про агломерацію, - говорить він.  

Обидва кандидати мають досвід роботи у місцевих радах.

- У Рудно було багато проблем: зі школою, з амбулаторією, з каналізуванням району, з транспортом. Ці проблеми не вирішувались десятки років. Зараз почали добудовувати школу. Відкрили амбулаторію сімейного типу. Завершили першу чергу будівництва каналізаційної системи, - перераховує  свої здобутки Мирослав Данилків. 

Не менш важливі для громади речі зробив і його опонент.

- Номер один – будівництво брюховицької школи. Ця школа буде найбільшою в області. Відремонтували приміщення дитячої та дорослої бібліотек. Провели капітальний ремонт 70 відсотків доріг в Брюховичах. До нас почали їздити великогабаритні автобуси. Ми почали сортувати сміття, - розповідає Володимир Доманський.

Також кожен з кандидатів, які змагатимуться за голоси виборців виборчого округу №116, має своє бачення щодо завершення війни на сході України.

- Зараз яка ситуація? Частина країни воює, а частина живе так, ніби війни немає. А це є справа загальнонаціональна. Перемога настане, коли країна об’єднається. І ми переможемо спільно з європейськими партнерами, - говорить Мирослав Данилків. 

З ним погоджується і його опонент.

- Насамперед, це – посилення санкційного тиску на Росію. Тиску, що є сьогодні, недостатньо. США, Великобританія та інші країни, що гарантували Україні захист, коли ми позбулися ядерної зброї, повинні виконати свої обіцянки. Також треба надавати кошти для модернізації армії. Та збільшувати зарплату воїнам до європейського рівня, - закликає Володимир Доманський.

Обидва кандидати до парламенту підтримують ідею збільшення представництва жінок у Верховній Раді, але вважають, що для цього потрібні законодавчі зміни. 

- А як їх обирати? Якщо виборча система є змішаною і частина депутатів обирається за мажоритаркою, то ви не скажете: «На цьому окрузі голосуйте за жінку, а на тому – за чоловіка». Або ж на одному окрузі реєструйте тільки жінок, а на іншому – тільки чоловіків. Тут потрібно змінити щось на законодавчому рівні, аби жінки могли і хотіли більше іти в парламент, - вважає Володимир Доманський.

Його підтримує і Мирослав Данилків.

- Так, квоти потрібно збільшити. Але як цього досягнути? Адже у виборця є право обирати того, кого він захоче, - нагадав він. 

Також, обидва опоненти, коментуючи можливу дочасну відставку міського голови Львова, зійшли на думці, що Андрій Садовий повинен допрацювати на цій посаді до наступних, чергових, виборів.

- Я проти дострокової відставки міської голови Львова. На мою думку, Андрій Іванович став найбільш успішним міським головою за всю історію нашого міста. Вимога його відставки більше подібна на якусь політичну провокацію та політичні ігри перед виборами, аби привернути увагу до певних політичних сил, - заявив Володимир Доманський.

Мирослав Данилків також вважає, що треба дати Андрієві Садовому допрацювати.

Крім того, опоненти зійшлися в оцінці щодо перенесення Адміністрації Президента з Банкової в інше місце. 

- Я буду проти цього. Є на що інше гроші витрачати. Якщо президент хоче зробити більшу доступність для людей, то можна відчинити двері, зменшити охорону, - каже Мирослав Данилків. 

З ним погоджується і Володимир Доманський

- Це – смішно. Вони хочуть сценарій серіалу «Слуга народу» перенести в реальне життя. Я – проти того, - заявив він. 

Потенційні кандидати в депутати також повідомили автобіографічну інформацію про себе.

Володимир Доманський, сказав, що з 2015 року і дотепер працює селищним головою Брюховичів. З 2010 року до 2015 року представляв громаду у Брюховицькій селищній раді. А до того мав свій бізнес – торгову марку «Крамниці ювеліра». 

- Я одружений. Дружину звати Катерина, вона – зі Львова, з мікрорайону Рясне. Нашій донечці вже один рік, три місяці і кілька днів. У мене є автомобіль, квартира, магазин з попереднього бізнесу, депозити та половина будинку в селі, - перелічив він свої статки.

Натомість Мирослав Данилків працює в постійній комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Львівської міської ради. У 2010 році він балотувався на посаду селищного голови Рудного, але недобрав 15 голосів. 

- Дружину звати Наталя. Ми маємо двох доньок та чотирьох онуків. Мешкаю в Рудному. Маю одну п’яту житлового будинку. Великих статків, депозитів та грошей у валюті не маю. Маю автомобіль, який зараз в ремонті, - сказав він. 

Довідка 

Мета проекту: Інформування мешканців і журналістів Львівщини та України про майбутніх кандидатів у депутати Верховної Ради. Забезпечення комунікацій між виборцями, ЗМІ, експертами і кандидатами в народні депутати та їхніми командами для усвідомленого, якісного вибору нового парламенту. Підвищення рівня прозорості виборчого процесу та активізації і поліпшення діяльності ЗМІ. Паритетне представлення жінок-кандидаток для формування нового парламенту з дотриманням 30% квоти. Проект підтримує «Медійна програма в Україні», яку виконує міжнародна неурядова організація «Internews» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів