Європу з'єднає з Індією інфраструктурний коридор через Аравійський півострів та Ізраїль

08:27 11 вересня 2023 р.

Фото до новини

Цим шляхом прокладуть залізничне та морське сполучення, оптоволоконні комунікації та енергетичні лінії, включаючи газо- та водневий трубопроводи.

Про це сказав, відкриваючи щотижневе засідання ізраїльського уряду, прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу. Dailylviv.com цитує його слова в перекладі українською мовою за повідомленням Міністерства закордонних справ Ізраїлю.

"Проект, що просувається президентом США Джо Байденом разом з країнами Європи, Об'єднаними Арабськими Еміратами, Саудівською Аравією та іншими країнами, включає будівництво коридору з інфраструктурою залізничного та морського сполучення, оптоволоконних комунікацій та енергетичних ліній, включаючи газо- та водневий трубопроводи (це енергія майбутнього) з Індії через Аравійський півострів та Ізраїль до Європи. Це величезні зміни.

Дякую президенту Байдену за цю важливу ініціативу. І хочу вам сказати – це змінює і нашу, і світову, і історичну ситуацію.

Земля Ізраїлю завжди була перевалочним пунктом для імперій у їхніх загарбницьких походах у всіх напрямках. Зараз Держава Ізраїль стає перевалочним пунктом іншої властивості: вона фактично перетворюється на центральне перехрестя світової економіки, на міст миру, який змінює обличчя нашої країни.

Ми вже перетворили Ізраїль на глобальне перехрестя у сферах кібербезпеки, водних ресурсів та видобутку газу, і тепер ми зробимо те саме у сфері транспорту, енергетики та глобальних комунікацій. Думаю, це дуже велика справа".

Прем'єр-міністр Ізраїлю закликав хасидів не їздити до Умані

Бог не завжди захищав нас, як і землю Європи чи України, - прем'єр Ізраїлю

Путін уже програв у спробі стерти Україну, - Блінкен

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів