Європейські санкції коштуватимуть Росії $120 млрд до кінця року, – віце-спікер Європарламенту у Львові (відео)

18:39 7 жовтня 2014 р.

Фото до новини

Упродовж перших місяців після запровадження санкцій Європи проти Росії, з цієї країни відійшло понад 70 млрд доларів капіталу. До закінчення року ця цифра може сягнути 100-120 млрд доларів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 7 жовтня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі на тему: «Підтримка України європейцями, шлях України до Європи та наслідки останнього пакету санкцій проти Росії» повідомив віце-спікер Європарламенту Ришард Чарнецький.

«Попри те, що багато політиків в Європі мають іншу думку, я вважаю, що Росія зараз перебуває у важкому економічному становищі. Ціна на нафту падає, падає вартість рубля, і ми зауважуємо, що з Росії відбувається відтік капіталу», - каже віце-спікер Європарламенту.

На його думку, найважливішими тут є економічні санкції, тому що те, чи поїде той чи інший приятель Путіна відпочивати на Лазурне узбережжя, чи до Монако грати в казино, - це дрібниці. А ось економічні санкції дієві і мають результат.

Також пан Ришард Чарнецький зауважив, що Росія постачає менше газу до України чи Польщі через політичні мотиви.  Якщо ж звернути увагу на зменшення поставок газу до Італії, то це свідчить про економічні та технічні проблеми Росії, спричинені санкціями. 
За  словами віце-спікера, реакція Європейського Союзу на події, які відбулися в Грузії у 2008 році, була набагато слабшою, ніж та, яка є зараз на події, що відбуваються в Україні. Це свідчить, що ЄС вчиться і прогресує в цьому плані. Попри те, варто пам’ятати, що ЄС – це 28 держав, які мають неоднакову позицію щодо Росії, і невеличка частина з них хоче бути економічно і політично близькою до Росії.

«Ситуація у Вишеградській групі, а це є Варшава, Прага, Братислава, Будапешт, - є неоднозначною щодо ситуації, яку ми зараз маємо на сході. Угорщина грає свою скрипку, і ті певні перкусії, які вона тут влаштовує, негативно позначаються на співпраці.
Наприклад, кілька днів тому досить неоднозначно було потрактовано позицію представника цієї країни, представника єврокомісара, який кандидує на посаду в ЄС», - каже Ришард Чарнецький.

Він підкреслив, що Угорщина має право дбати про свій національний інтерес, але це не має бути за рахунок інтересів України. І нагадав, що ЄС має певні важелі впливу, аби переконати Угорщину змінити свою думку. А як історик за освітою, він зауважив, що не має довіри до жодного кроку, які приймає та пропонує Росія.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів