Євромайданівця зі Львова Панаса судять позаочі

18:05 10 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

А він тим часом – у СІЗО.

Сьогодні, 10 грудня, у Києві судять фотографа зі Львова Олега Панаса, якого прокуратура звинувачує «в порушенні громадського порядку» у Києві. Причому розправу над ним чинять, порушуючи при цьому Конституцію, – без присутності підсудного, бо він зараз – у СІЗО.

А відеозв’язок із ним був тільки на початку судового засідання. Однак після того, як зайшла мова про його затримання у Львові – зв'язок зник.

Відтак Олега немає на судовому засіданні навіть візуально. Тому його адвокати Козаченко і Цибенко передали судді Наталії Волокітіній (на фото) клопотання про відвід, після чого вона й прокурором вибігли із залу судового засідання.

Тож за ними побігли адвокати та журналісти й шукали їх, аби клопотання не розглянули без адвоката. Зараз суддя Наталія Волокітіна разом з прокурором вийшли до нарадчої кімнати щодо питання відводу.

Окрім того, на початку судового засідання в його залу адвокатів не впускали. Причому суддю не спонукає до дотримування закону навіть присутність на засіданні чотирьох народних депутатів, які є водночас, правозахисниками.

Тим часом під судом зібралися люди, які протестують проти затримання Олега Панаса.

Про все це розповідає у вівторок «Телеканал новин «24».

«ЩЛ» розповідав про репресії проти Олега Панаса в публікаціях «Фотографа Панаса затримала міліція за портфоліо беркутівців», «Затриманому у Львові активісту «шиють» кримінал (відео)», «Сьогодні в Києві судитимуть євромайданівця зі Львова (аудіозвернення батька Олега Панаса)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів