Євромайдан вирушив на Народне Віче

12:14 1 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: ictv.ua

Українців закликають зібратися сьогодні, 1 грудня, біля пам'ятника Тарасові Шевченку навпроти червоного корпусу університету ім. Тараса Шевченка.

«УНІАН» інформує в неділю в повідомленні «Учасники акції протесту з Михайлівської площі рушили до парку Шевченко на Народне Віче»:

«Учасники акції протесту з нового Євромайдану – Михайлівської площі – рушили до парку імені Тараса Шевченка на Народне Віче Як передає кореспондент УНІАН, на 11.00 на Михайлівській площі перебувало близько 10 тис. чоловік.

В цей час активісти з трибуни закликали протестувальників формувати колони, щоб попрямувати до місця народного Віче – до парку імені Тараса Шевченка. За словами організаторів, на Михайлівській площі має залишитися не більш як тисяча осіб.

«Це потрібно для оборони», – заявила з трибуна активістка Тетяна Чорновіл. Як тільки колона почала рухатися, люди стали скандувати «Банду – геть!».

Як повідомляв УНІАН, вночі 30 листопада бійці «Беркута» жорстоко розігнали Євромайдан у Києві: 35 учасників акції було затримано, стосовно них складено адмінпротоколи, які суд розглядатиме 2 грудня, 35 побитих учасників акції звернулися до лікарів за допомогою. Серед потерпілих двоє громадян Польщі.

Після цього новий Євромайдан стихійно утворився на Михайлівській площі Києва».

Натомість «ТСН.ua» інформував сьогодні, 1 грудня, в повідомленні «Сьогодні Євромайдан закликає українців зібратися на 12:00 біля пам'ятника Шевченкові. Звідти українці підуть на Михайлівську площу»:

«Євромайдан закликає українців сьогодні, 1 грудня, на 12:00 зібратися біля пам'ятника Тарасові Шевченку навпроти червоного корпусу університету ім. Тараса Шевченка.

Листівки з такими закликами роздають в метро та на вулицях.

«Нас не залякати! Україна буде в Європі! Євромайдан переноситься на Михайлівську площу», – йдеться в листівках.

Українців закликають поводитися мирно та не піддаватися на провокації. На думку активістів, це допоможе уникнути невмотивованої агресії з боку вітчизняних силовиків, яких уже встигли порівняти зі зрадниками народу навіть колишні генерали.

Нагадаємо, що ніч на Євромайданах пройшла спокійно. Вночі на Євромайданах країни люди готували електрошкери, газові балончика та собак для самозахисту, проте штурму наметових містечок «Беркутом» чи «титушками» не було».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів