Євромайдан: влада і опозиція вирішать кризу мирно?

13:17 20 січня 2014 р.

Фото до новини

Влада України та лідери опозиції готуються до перемовин, аби уникнути погіршення ситуації. Президент Віктор Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони Андрію Клюєву створити робочу групу за участі представників Кабміну та Адміністрації Президента, яка сьогодні має зустрітися з представниками опозиції.

Лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що не виключає можливості громадянської війни в Україні. Опозиціонер каже, що готовий скористатися будь-яким шансом мирно врегулювати кризу, хоча й зазначив, що “вірити сьогоднішнім керівникам держави не можна”.

Ситуація в центрі Києва погіршилася у неділю під час народного віча, на яке зібралися понад 100 тисяч людей. Кількасот активістів почали прориватися через кордони міліції у напрямку Верховної Ради з вимогами скасувати низку ухвалених 16 січня законів, що обмежують права і свободи громадян. Найбільш радикально налаштовані демонстранти почали кидати у бік міліції палиці, каміння і петарди. У відповідь силовики застосували слізний газ, світлошумові гранати і водомети. Спалено кілька автобусів і вантажівок.

Станом на 11-ту вечора кількість поранених бійців Беркуту та ВВ під час сутичок становила до 70. Десятки поранених і серед протестувальників.

З Києва передає кореспондент Euronews: “Політичного рішення й досі немає. Однак юрба вирішила взяти в свої руки ініціативу, аби протистояти законам щодо громадського порядку та ЗМІ, ухваленим у парламенті минулого тижня. Люди надзвичайно обурені. І схоже, що Євромайдан йде до бурхливого розв‘язання ситуації”.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів