Єврокомісія може обмежити імпорт зерна з росії, але проти санкцій

09:25 13 березня 2024 р.

Фото до новини

За словами єврокомісара із внутрішніх справ Ільви Йоганссон, санкції на імпорт російських агропродовольчих товарів до ЄС можуть завдати більше шкоди для ЄС

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Єврокомісія готова обмежити імпорт дешевого зерна з росії та Білорусі до ЄС, але проти накладання санкцій на агропродовольчу продукцію. Таку позицію оприлюднила єврокомісар із внутрішніх справ Ільва Йоганссон на сесії Європарламенту в Страсбурзі. Вона підкреслила, що Комісія стежить за надходженням зерна і готова діяти, якщо станеться дестабілізація. Однак не погоджується на запровадження ембарго на агропродовольчу продукцію.

Єврокомісар зазначила, що ЄС не прийняв рішення про таке ембарго в жодному з тринадцяти пакетів санкцій проти Росії.

«Це неможливо, бо санкції на імпорт російських агропродовольчих товарів до ЄС можуть завдати більше шкоди, особливо у вигляді вищих цін у країнах, які імпортують ці продукти з Глобального Півдня».

Латвія першою в ЄС закликала до ембарго на агропродовольчу продукцію з росії, пізніше до неї приєдналася Польща. Голова польської делегації в Європейській народній партії Анджей Галіцький звернувся з проханням провести дебати з цього приводу в Європарламенті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів