ЄС матиме спільну систему ППО: Sky Shield

12:07 13 жовтня 2022 р.

Фото до новини

15 країн підписали протокол про наміри щодо створення загальноєвропейської системи ППО Sky Shield.

З ініціативи Німеччини 15 країн підписали протокол про наміри щодо створення загальноєвропейської системи ППО Sky Shield, повідомляє бельгійський міністр оборони.

За інформацією ізраїльських медіа, Німеччина та 13 інших держав Північної та Східної Європи підписали декларацію про наміри спільного придбання систем протиповітряної та протиракетної оборони. Як варіанти згадані американські Patriot та ізраїльські "Хец-3".

Церемонія відбулася у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. У підписанні взяли участь представники ФРН, Румунії, Латвії, Великої Британії, Словаччини, Норвегії, Угорщини, Болгарії, Бельгії, Чехії, Литви, Нідерландів, Словенії, а також Фінляндії, яка перебуває у процесі приєднання до альянсу.

У серпні 2022 року під час візиту до Праги канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив ідею створення єдиної європейської системи ППО. Міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт раніше заявляла, що вона може бути заснована саме на "Хец-3".

Довідково

Sky Shield — передова бортова система радіоелектронної боротьби для винищувачів, розроблена компанією Rafael Advanced Defence Systems з Ізраїлю.

Україні допоможуть створити систему інтегрованої протиповітряної оборони

Збиваймо повітряні цілі разом: додаток єППО з'явився у Google Play

Повітряні тривоги у західних областях триватимуть довше

Нове озброєння, яке країни НАТО вирішили надати Україні після ракетних атак рф

На фото: випробування протиракетної системи "Херц-3" в Ізраїлі.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів