ЄС дозволив в'їзд окремим категоріям громадян України

09:09 1 липня 2020 р.

Фото до новини

Рада Європейського Союзу визначила категорії громадян третіх країн, також України, яким дозволяють в'їзд з 1 липня.

Про це повідомляє Українська служба Польського радіо з посиланням на РБК-Україна, яке цитує рекомендації Ради ЄС.

У рекомендаціях говориться, що якщо тимчасові обмеження продовжують застосовуватися до третьої країни, такі категорії мають бути від них звільнені незалежно від цілей поїздки: громадяни третіх країн, які є членами сімей громадян країн ЄС; довгострокові резиденти з посвідкою на проживання в країнах ЄС або довгостроковою візою і члени їх сімей.

Крім того, конкретні категорії перелічено в додатку до документа: фахівці в області охорони здоров'я і по догляду за літніми людьми; прикордонники; сезонні працівники; працівники транспортної сфери; дипломати та співробітники міжнародних організацій; транзитні пасажири; пасажири, які подорожують за сімейними обставинами; моряки; біженці; студенти; висококваліфіковані працівники.

Нагадаємо, учора ЄС опублікував список з 14 країн, громадяни яких можуть відвідувати країни Євросоюзу без обмежень з 1 липня. До даного «зеленого» списку Україна поки що не входить, однак він буде оновлюватися щодва тижні.

У Міністерстві охорони здоров'я роз'яснили, що на сьогодні показник захворювання на коронавірус в Україні становить 57 випадків на 100 тисяч населення, що перевищує встановлений ЄС орієнтир - не більше 16 випадків на 100 тисяч.

Щоденний Львів” повідомляв, що на Львівщині 143 нових інфікованих COVID-19 за минулу добу.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів