«Громадські ради Євромайдану» створює влада?, – ЗМІ

23:58 9 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Можливо, вона керується правилом «якщо не можеш щось перемогти, то його треба очолити». Або, принаймні, дискредитувати чи розчленувати.

Обговорення діяльності Громадської ради Майдану серед інтернет-дописувачів наштовхує на думку, що дане об'єднання є черговим проектом Банкової.

Діяльність Громадської ради Майдану активізувалася сьогодні відразу з критики лідерів опозиції та Євромайдану.Активісти «фейкової» ради сьогодні висунули опозиціїультиматум з вимогою терміново висунути єдиного кандидата на майбутні президентські вибори, блокувати Верховну Раду та домогтися розпуску парламенту.

Вони назвали свій дедлайн для висунення опозицією єдиного кандидата – 10 січня. Якщо цього не станеться, то обіцяють відреагувати, але поки що не уточнюють, як саме.

Майже зразу позиція Громадської ради Майдану викликала обурення у низки політиків та громадських діячів. Зокрема, колишній народний депутат від «Батьківщини», захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що Громадська рада Майдану висунула опозиції свідомо нездійсненні умови і активісти Ради є недостатньо обізнаними у механізмах діяльності ВР. 

Зокрема, нардеп від «Батьківщини» Андрій Павловський на своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook» прокоментував ультиматум «ради» наступним чином: «Якась невідома «громадська рада» висуває тупі ультиматуми , що цікаво не до влади до її противників. Технологія Клюєва щодо розколу Майдану про яку попереджали , в дії ...

А дописувач Євгеній Борисенко написав під блогом Арсена Авакова на «Українській правді»:

«Сьогодні політтехнологи Банкової масово створюють картонні дурилки під виглядом всіляких «Громадських рад». Класичний приклад – так звана «громадська рада майдану», головне завдання якої – вихолостити саму суть народного опору.

Першу скрипку там грає мадам по імені Богдана Бабич, «полум'яна революціонерка», рідний чоловік якої, Віталій Кулик – довірений політтехнолог Клюєва, який займає посаду зам начальника відділу в адміністрації Януковича. Уявіть собі таку картинку – чоловік «штандартерфюрер СС», а дружина – полум'яна партизанка, яка днем «бореться зі злочинною владою», а вночі ділиться з цією «злочинною владою» враженнями від боротьби.

І, природно, всієї видобутою інформацією. І таких прикладів десятки.

А головне, все ця бутафорська «громадськість» криком кричить: «Назвіть нам ім'я вашого єдиного кандидата».

А НАВІЩО? Здогадатися, я думаю, зовсім неважко».

Досить обширне обговорення, з пошуком людей, які стоять за організацією» розгорнулось на інтернет-сторінці у «Facebook» активіста Ігора Гудзя, який написав: «Бачу є така кантора ГроМайдан та відповідний сайт www.maidan.name Видно, що мають гроші, банер на УП вішають, людей у регіонах на ставки беруть, акції соціального характеру проводять і т.д. Але ніде не пише про керівників чи організаторів, чи просто когось з ким можна було б асоціювати цю структуру».

Харківський активіст Дмитро Пилипець висловив переконання, що «за цим конторським проектом стоїть Медведчук». «В Харкові їх («Громадська рада Майдану». – ред.) агітацію поширюють проплачені боти «Українського вибору», – написав він. 

Віталій Голобуєв звертає увагу на те, що у риториці організації «слово «євро» зустрічається мало. А також, що «перше враження таке, що це справді технологія – майдан без опозиційних лідерів».

А користувач Юрій Юзич у своєму пості пише: «Для інформації. Люди табачника в кількох регіонах вже зареєстрували СКР (Сту. коорд. раду). Справжня СКР в легкому шоці. Виглядає, що на настав час більше структуруватись (консолідуватись), інакше таких проектів буде все більше».

Про це «iPress.ua» інформує сьогодні, 9 січня, в публікації «Влада почала запускати «фейкові» громадські ради Євромайдану. Ціль одна – дискредитація».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Львівський Майдан не об’єднав, а розсварив, активісти Євромайдану обіцяють взяти ініціативу у свої руки, Громадська Рада «Майдану» зажадала єдиного кандидата від опозиції, а також – блокування Верховної Ради з першого дня зимової сесії, аби домогтися розпуску парламенту, а лідер гурту «Тартака» Олександр Положинський вважає, що «Рада Євромайдану мало чим відрізняється від ВР».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів