ГПУ перевіряє застереження громади Львівщини стосовно її прокурора

16:09 12 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Для цього залучені фахівців підрозділу внутрішньої безпеки.

У сьогоднішньому повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури «ГПУ вирішила переглянути рішення про призначення прокурором Львівської області Гураля» мовиться:

«За зверненням голови Львівської ОДА Ірини Сех Генпрокуратура розпочала перевірку

Генеральна прокуратура України розпочала перевірку щодо обставин, викладених у зверненні голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех.

У своєму зверненні голова Львівської ОДА наголошує, що призначення Володимира Гураля на посаду прокурора Львівщини викликало невдоволення й спротив громадськості, які ґрунтуються на негативній суспільній оцінці попередньої діяльності посадовця.

З огляду на неоднозначне сприйняття громадою нового прокурора Львівської області, великий суспільний резонанс довкола цього кадрового рішення, І. Сех звернулася до виконувача обов’язків Генерального прокурора України з проханням переглянути наказ про призначення В. Гураля на вказану посаду.

Генеральна прокуратура України із залученням фахівців підрозділу внутрішньої безпеки розпочала ретельну перевірку обставин, викладених у зазначеному зверненні.

За її результатами керівництвом Генпрокуратури буде прийнято законне рішення.

У разі потреби будуть застосовані відповідні заходи реагування.

Прес-служба Генеральної прокуратури України».

Натомість «ТСН.ua» інформує в середу в повідомленні «На Львівщині «Правий сектор» вимагає звільнити новопризначеного прокурора»:

«Представники «Правого сектору» та афганці на Львівщині вимагають звільнення новопризначеного прокурора Володимира Гураля. Кілька десятків чоловіків зайшли в приміщення прокуратури, безперешкодно потрапили до кабінету прокурора.

Зазирнули навіть у шафу, однак там теж нікого не знайшли. «Правий сектор» пообіцяв приходити до Гераля щодня аж допоки він добровільно не піде з посади.

Активісти кажуть: нинішній прокурор Львівщини – близький друг екс- генпрокурора Віктора Пшонки. Нагадаємо,  через незгоду із призначенням головою райадміністрації 26-річного свободівця місцева самооборона заблокувала адмінбудівлю у Бердичеві».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів