Головна загроза президентським виборам на Донеччині – безпека, – експерти

15:55 23 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Більша частина виборчих дільниць у Донецьку не відкриється.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час відеомосту між Львовом і Донецьком «Загрози президентським виборам у Львові та Донецьку. Як їх уникнути?» повідомив голова ДОГО ВГО «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко.

«Усі ОВК Донецька та Макіївки були під атакою сепаратистів, деморалізовані, викрадена техніка. Станом на вчора лише 25% виборчих комісій отримали виборчі списки. Зараз ОВК намагаються організувати процес», - наголосив Сергій Ткаченко.

Головна загроза президентським виборам на Донеччині, за словами Сергія Ткаченка, - це питання безпеки. «Люди не відчувають себе у безпеці, тому члени ДВК виходять із виборчих комісій», - сказав голова ДОГО «КВУ».

З думкою Сергія Ткаченка погодився доцент кафедри політології історичного факультету ДонНУ, кандидат історичних наук Валентин Кокорський.

«Половина населення Донецької області готова взяти участь у виборах. Але фактор безпеки може бути суттєво стримуючим. Наприклад, батальйон «Донбас», який відновлював проукраїнський порядок, потрапив у засідку сепаратистів. Тому важко прогнозувати, що відбуватиметься у день виборів», - наголосив Валентин Кокорський.

«Центральна влада ухвалює рішення про охорону дільниць, але я жодного разу не спостерігав реалізацію цього рішення на місцях», - зауважив донецький експерт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів