Голоси на виборах у ВР рахуватимуть представники 17 технічних політпроектів

11:09 5 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravo-znaty.org.ua

Позачергові парламентські вибори накладають певну специфіку на формування виборчої адміністрацій, передусім ОВК і ДВК. З 18 членів кожної ОВК, 4 позиції будуть закріплені за представниками партій, які мають фракції у парламенті, решта - за партіями, що подавали свої списки на виборах у 2012 році.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це в ефірі Громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) повідомив Назар Бойко, керівник моніторингово-аналітичної групи «Цифра».

З 18 місць у ОВК, 4 позиції будуть закріплені за 4 партіями, які мають свої фракції у Верховній Раді. Решту 14 місць розіграють 22 політичні партії, які подавали загальнонаціональні списки зі своїми кандидатами на попередніх парламентських виборах у  2012 році, пояснив Назар Бойко. 

 «Якщо подивитися на перелік партій, то з впізнаних є тільки «Батьківщина», «Удар», «Свобода»,  Комуністична партія і Партія регіонів. Інші 17 політичних партій – абсолютно технічні проекти",- наголосив Назар Бойко.

Експерт нагадав, що у 2012 році, коли були планові.вибори у Верховну Раду, участь у розподілі місць у виборчих комісіях брали всі суб’єкти виборчого процесу, які висунули або списки, або, бодай, одного мажоритарника  Таких політичних сил було 80.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів