Керівник МЗС Росії заявив про передчасність введення її «миротворчих сил» в Україну

15:30 12 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «ИТАР-ТАСС»

Міністр закордонних справ РФ стверджував у четвер: «Ми не вважаємо, що справа дійшла до такої точки».

Російська агенція «ИТАР-ТАСС» інформує сьогодні, 12 червня, в повідомленні «МЗС РФ: миротворчі сили на Україну вводити поки що не потрібно»:

«Москва не вважає, що в Україну пора вводити миротворчі сили

«Про миротворчі сили ми мову не ведемо. Не вважаємо, що справа дійшла до такої точки», – сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров журналістам. Він вважає, що доти, поки в президента України Петра Порошенка зберігається кредит довіри, його потрібно використовувати.

«Все в руках українських сторін. Ми знаємо, що ополченці на південному сході готові до припинення вогню, але перший крок, за всіма правилами, повинні зробити київська влада після того, як пройшла інавгурація Петра Порошенка», – заявив Лавров.

Москва вимагає розслідування застосування забороненої зброї

При цьому він зазначив, що Москва вимагає негайного розслідування застосування на Україні запальних бомб та інших заборонених видів озброєння.

«Особливу заклопотаність викликають повідомлення про застосування українськими збройними силами запалювальних бомб і інших невибіркових видів озброєнь. Ці повідомлення потребують термінової повторної перевірки», – додав Лавров. (як інформував «Щоденний Львів», російський телеканал назвав «обстрілом Слов'янська фосфорними бомбами» зняте в Іраку, натомість речник штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов запевнив, що на озброєнні сил, задіяних в АТО, фосфорних бомб немає).

За словами Лаврова, посол РФ в ООН Віталій Чуркін «закликатиме місію ОБСЄ, яка має на Україну спостерігачів, встановити факти (застосування заборонених озброєнь),й домагатися, що розслідування трагедій в Одесі 2 травня, в Маріуполі 9 травня, в Краматорську, Слов'янську та справа снайперів в лютому на Майдані мають бути доведені до кінця». «Знаємо, що Рада Європи готова підключитися до розслідування, яке проводять самі українські влади. Переконані, що це потрібно зробити », – підкреслив Лавров.

Новий проект резолюції щодо ситуації на Україні

Він зазначив, що Росія вносить в РБ ООН проект резолюції щодо ситуації на Україні, в якому закликає до негайного припинення насильства.

«Ми доручили нашому послу в Нью-Йорку Віталію Чуркіну внести в Раду Безпеки проект резолюції щодо ситуації на Україні, тому що викликає все більшу тривогу відсутність будь-якого прогресу в зусиллях з припинення насильства, припинення бойових дій, починаючи з припинення каральної операції. У цій резолюції ми сконцентрувалися на необхідності домагатися, щоб українські сторони почали виконувати дорожню карту голови ОБСЄ, яка була підготовлена на основі Женевського заяви 17 квітня і презентована після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним», – сказав Лавров.

На його думку, «це дуже важливий момент, тому що, за нашими спостереженнями, відбуваються спроби відійти від збалансованого та справедливого характеру тих принципів, які закладені в дорожній карті, і відбуваються спроби просувати якісь односторонні плани, які не будуть враховувати інтереси південного сходу Україна». «Це небезпечні спроби, тому що тільки рівноправний діалог, тільки повний облік інтересів усіх без винятку регіонів України, в тому числі і в ході конституційної реформи, можуть забезпечити стабільність і зміцнення української державності, яка знаходиться в глибокій кризі», – заявив міністр.

Він зазначив, що російська сторона в резолюції «хотіла б висловити стурбованість продовженням насильства, в тому числі, в населених пунктах, від чого страждає і гине цивільне населення, руйнуються цивільна інфраструктура і житлові квартали, нападу піддаються конвої з гуманітарною допомогою».

Як бачимо, глава МЗС РФ не лише лицемірно повторює блеф російського телебачення про начебто «застосування українськими збройними силами запалювальних бомб», а й називає однією з «українських сторін» російських диверсантів, котрі не приховують від західних журналістів, що вони – співвітчизники Сєргєя Лаврова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів