Глава МЗС Росії заперечує намір її керівництва нацькувати війська на Україну

15:49 14 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ria.ru

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров заявив у середу: «У нас немає ніяких намірів відправляти якісь загони куди б то не було».

Як повідомляє сьогодні, 14 травня, «Українська правда» з посиланням на інформаційну агенцію «Інтерфакс», міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров відповів у середу на запитання про те, чи можуть російські війська з'явитися в Донецьку або в Луганську, якщо Москва визнає нелегітимними вибори президента України 25 травня, так: «У нас немає ніяких намірів відправляти якісь загони куди б то не було». 

Лавров також стверджував, що «Захід не може всерйоз розглядати введення економічних санкцій проти Росії, оскільки відчуває відповідальність за світову економіку», й зазначив, що «не став би в контексті санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні говорити про обмеження, накладені на Іран», Окрім того, глава МЗС заявив, що Росія не відповіла на санкції Заходу, оскільки не хоче конфронтації.

«Як ви знаєте, ми ввічливі люди», – сказав Лавров, відповідаючи на запитання «Чому російська сторона не ввела відповідні санкції щодо західних країн?». «Ми не хочемо конфронтації», – запевнив глава МЗС РФ, додавши, що в Москві можуть подумати про відповідні кроки у випадку, якщо « істерія буде продовжена».

Відтак «Українська правда» додає: «Як відомо, мем «ввічливі люди» виник, коли в Криму з'явилися озброєні люди у військовій екіпіровці без розпізнавальних знаків. Під час «прямої лінії» президент Росії Володимир Путін визнав, що «ввічливі люди» насправді були представниками російських збройних сил».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів