Глава МЗС Німеччини стверджує: «Ми близькі до роз'єднання протиборчих сторін на сході України» (відео)

20:00 18 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: kommersant.ru

Керівник зовнішньополітичного відомства ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив у вівторок, що «питання щодо розведення конфліктуючих сторін на сході України близьке до вирішення».

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив сьогодні, 18 листопада, що питання щодо розведення конфліктуючих сторін на сході України близьке до вирішення. «Першорядне значення має роз'єднання сторін, і ми можемо сказати, що ми є досить близько до вирішення цього питання», – заявив Ф.-В.Штайнмаєр на прес-конференції за підсумками переговорів із главою російського МЗС Сєргєєм Лавровим.

«Нині ми маємо стежити за тим, щоб відповідальні військові підписали цей документ», – зазначив Ф.-В.Штайнмаєр. На думку глави МЗС ФРН, після підписання такого документа може розпочатися «відведення важкого озброєння із зони конфлікту».

Говорячи про підсумки переговорів із С.Лавровим, Ф.-В.Штайнмаєр зауважив, що «наше покоління не повинно допустити нового розколу Європи, щоб ніколи більше ми з партнерів не перетворилися на противників».

«Ми говорили про Україну, але насправді йдеться про більше. Тому я тут. Ми маємо разом розглянути питання, чи не знайдуться у нас можливості прискорити Мінські домовленості (щодо врегулювання ситуації на сході України), подолати недовіру, яка зросла між нами останніми місяцями», – наголосив він.

Його заяву передає у вівторок інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів