Фонд "Відродження" покидає Україну

18:02 30 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.zn.ua

Міжнародний фонд "Відродження" припинив співробітництво з Україною після подій на Євромайдані.

"Сьогодні будь-який можливий діалог влади й суспільства розділила кров мирних громадян. Після грубого розгону Євромайдану ми вважаємо співробітництво з Кабінетом Міністрів, Президентом і його Адміністрацією глибоко аморальним, а тому - неприйнятним. Всі представники Міжнародного фонду "Відродження" припиняють таке співробітництво", - сказано в ньому.

На думку представників фонду, мітинг на майдані Незалежності був виключно мирним, масовим зібранням небайдужих громадян, представників громадських організацій, молоді й студентства, що мало форму й зміст народного віче.

Одночасно продовжуючи свою місію, фонд заявив про збереження за собою права поновити таке співробітництво тільки тоді, коли будуть покарані всі винні в розгоні учасників мітингу.

Як повідомляло агентство, міжнародний фонд "Відродження" заснований у квітні 1990 року й входить у засновану Джорджем Соросом мережу фондів Відкритого суспільства, що складається з національних і регіональних фондів у більш ніж 70 країнах світу, в тому числі в Африці, Центральній і Східній Європі й на території колишнього Радянського Союзу.

Про це повідомила BBC-Україна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів