Екс-радник Путіна попередив, що той намагається розколоти Україну

17:52 15 грудня 2013 р.

Фото до новини

Андрій Ілларіонов застерігає, що російське керівництво розгорнуло чергову безпрецедентну війну за «осетинсько-абхазьким» сценарієм.

Екс-радник російського президента Владіміра Путіна Андрій Ілларіонов констатує у своїй колонці на «Ехо Москви», що його колишній бос розгорнув проти України повномасштабну війну нового типу – митну, санітарну, газову, пропагандистську. Результатом цього, резюмує Андрій Ілларіонов, стало те, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі було зірвано, і на Сході і Півдні України почали кілька «розхолоджуватись» до евроінеграції.

Екс-радник Путіна переконує, що ці регіони були сприйняті в Кремлі як можливий плацдарм для проведення осетинсько-абхазького сценарію. «Коли тільки він позначився, негайно була запущена теза про «розкол» і навіть про «тектонічний розкол» в Україні», - пояснює Андрій Ілларіонов.

За його словами, «тоді в бій були кинуті нові пропагандистські й інші сили, а в Москві почалося квапливе формування ударного наступального з'єднання інформаційних війн нового століття – агресивного пропагандистського монстра «Росія сьогодні».

Екс-радник Путіна попереджає, що далі Росія може вдатися до тих же кроків, що й у Грузії. Серед них він називає створення антиєвропейських «плацдармів», введення їх в конфронтацію з рештою країни і використання цих «протиріч» для дестабілізації ситуації.

Після цього, за словами Андрія Ілларіонова, може послідувати зрив євроінтеграції і «бордерізація» захоплених плацдармів». Екс-радник Путіна попереджає, що «чим більш жорстким буде протистояння учасників, чим більше в ній буде висловлено взаємних звинувачень і образ, чим більше проллється крові... тим легше буде її (Україну) «підвісити» на довготривалий гачок майстерно спровокованого внутрішньоукраїнського конфлікту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів