Добровольчий батальйон «Айдар» продовжуватиме виконувати свої завдання (відео, оновлено)

00:25 24 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки добровольчого батальйону територіальної оборони «Айдар» в інтернет-мережі «Facebook»

Про це повідомив у понеділок заступник в. о. міністра оборони Ігор Кабаненко.


Відео: ICTV

Як передає сьогодні, 23 червня, телеканал «Еспресо.TV»,  заступник в. о. міністра оборони Ігор Кабаненко повідомлив у понеділок в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі «ICTV», що добровольчий батальйон територіальної охорони «Айдар» не розформовуватимуть. «Такі пропозиції, такі наміри, які стосувалися можливості розформування батальйону скасовані. Міністр скасував це сьогодні. Батальйон продовжуватиме свої завдання в рамках закону», – сказав він.

Натомість агенція УНІАН передає, що секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій назвав в ефірі «Свободи слова» непорозумінням інформацію про розформування «Айдара». За словами глави РНБО, «дії батальйону протягом всіх бойових дій є не тільки адекватними, але і героїчними».

«Я впевнений, що це непорозуміння, яке сталося з витоком інформації про якийсь наказ, який є скоріше результатом бюрократії, ніж політичної дії. Президент України Петро Порошенко особисто взяв під контроль ситуацію. Він припинив будь-які дії і накази щодо батальйону», – сказав Парубій.

Він додав, що Порошенко відстежить інформацію і прийме адекватне рішення щодо «Айдара».

Відтак УНІАН нагадує, що 17 червня чотири бійці батальйону «Айдар» загинули в ході сутички з терористами біля Луганська. Інформацію про загибель українських військовослужбовців підтвердив секретар РНБО Андрій Парубій. Міноборони, у свою чергу, стверджує, що трагічний інцидент вночі на 18 червня стався через несанкціоноване рішення командування батальйону «Айдар» про проведення активних бойових дій.

Як інформував «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок: «Комбат «Айдара» сьогодні заявив, що батальйон відкликається зі зони АТО й підлягає розформуванню. У Міноборони ми не знайшли того, хто б підтвердив інформацію про розформування». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів