Терористи припинили вогонь до 27 червня через острах Путіна отримати третій етап санкцій від ЄС, – експерт

23:15 23 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Цього висновку керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук дійшов за підсумками 23 червня.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати на сайті «ІС» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 23 червня традиційно для нього – «з поганого:

1. Не хотів коментувати ситуацію з нібито закриттям кордону з Росією. Але аж надто багато звернень з цього приводу.

Тому скажу так: ми, група «ІС», на превеликий жаль, не бачимо підстав поділяти впевненість держструктур щодо її контролю. Ані так званого «вогневого», ані будь-якого іншого. На жаль.

2. Триває неприємна історія навколо добровольчого батальйону «Айдар».

Комбат «Айдара» сьогодні заявив, що батальйон відкликається зі зони АТО й підлягає розформуванню. У Міноборони ми не знайшли того, хто б підтвердив інформацію про розформування.

Але не це важливо. Факт – у тому, що повним ходом йде протиставлення добровольчого формування держструктурам.

І це дуже негативно для обох сторін. Сама історія з батальйоном «Айдар» та його боєм під Луганськом – це історія героїзму й трагедії.

Під Луганськом загинули і бійці батальйону, і військовослужбовці. Брати, спільна біда повинна згуртувати, а не роз'єднувати, тим паче – коли робиться загальна справа.

Я впевнений, що і бійцям «Айдара», і військовому керівництву є що сказати один одному. Але це має бути форматом не взаємних звинувачень, а дискусії заради головного – конкретних висновків і рішень, як діяти разом.

Можливо, дискусія має бути непублічна, але зі залученням військових експертів. Є претензії до організації керівництва операції, або, навпаки, до тактики дій добровольців – чому вони не виносяться на порядок денний заради консенсусу?

З хорошого:

1. Сьогодні ЄС устами міністра закордонних справ Великобританії Хейга озвучив позицію: якщо до кінця перемир'я на Донбасі, тобто 27 червня Росія не зробить оргвисновків і не припинить підтримку терористів, то її чекають подальші санкції.

Не впевнений, що ЄС таки зважиться зробити те, що клятвенно обіцяв на початку березня, й ввести третій етап санкцій, але посил потужний. Правда, боюся, його сила прогнозовано буде зменшуватися залежно від розміру бонусів «Газпрому» для деяких європейських чиновників і політиків.

2. До кінця дня стало відомо: терористи пообіцяли припинити вогонь до 27 червня.

Якщо це відбудеться (хоча віриться насилу) – то хіба що через острах Москви таки отримати третій етап санкцій від ЄС, але ніяк не від прагнення бойовиків до миру. Вони це своє «прагнення» яскраво показували впродовж трьох днів перемир'я.

Але, в будь-якому випадку, припинення вогню – це вже перепочинок. А якщо Петру Порошенку вдасться таки повернути мир на Донбас без «здачі» українських інтересів – честь йому й хвала.

3. У «ДНР» скаржаться, що Путін не відповідає на полум'яні відозви прийняти їх гоп-компанію до складу Росії.

Сьогодні якесь диво, назвавшись речником (далі прохання не сильно сміятися – майте співчуття до психічно хворої людині) «московського представництва МЗС Донецької народної республіки» Мітіна поплакалася, що всі звернення терористів в Кремль залишаються без відповіді.

Схоже, ці клоуни не розуміють, що у них, тобто гарматного м'яса, інше призначення – здихати доти, поки Москві це потрібно. А порад із глобальних питань у них ніхто в РФ питати не збирається. І чим раніше ці не обтяжені інтелектом громадяни зрозуміють дану істину, тим краще для них».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів