До Макіївки прислали з РФ ешелон з військовою технікою, – розвідка

14:05 12 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

У Донецьк перекинули з Росії ще 15 танків Т-72.

Головне управління розвідки міністерства оборони України (ГУР МОУ) опублікувало в суботу прес-реліз «Обстановка в районі проведення АТО станом на 12 березня 2016 року», в якому повідомило:

«Упродовж останнього тижня противник продовжує активні бойові дії з метою розширити контрольовану територію та захопити район промислової зони  Авдіївки. На базі 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) з приданими підрозділами 3-ї (Горлівка) та 100-ї (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад, а також окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1-го армійського корпусу (Донецьк) збройних сил РФ сформована ударна тактична група у складі танкового та мотострілецького батальйонів, гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, гаубичної артилерійської батареї та реактивної артилерійської батареї (пункт управління – шахта Бутовка).

Для забезпечення бойових дій в районі Авдіївки здійснюється перекидання з території Росії додаткового озброєння та військової техніки, паливно-мастильних матеріалів і боєприпасів. 10 березня до танкового батальйону 5-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1-го армійського корпусу збройних сил РФ прибули 15 танків Т-72. 11 березня до залізничної станції Макіївка прибув ешелон з військовою технікою: вісім БМП-2, дві 122-міліметрові реактивні системи залпового вогню «Град», дві 120-міліметрові самохідні гаубиці 2С9 «Нона», 14 одиниць автомобільної техніки; чотири цистерни з паливно-мастильними матеріалами та чотири вагони з боєприпасами.

У результаті бойових зіткнень противник зазнав значних втрат. 11 березня до Донецької лікарні №18  з Авдієвського напрямку доставлено 18 загиблих та 26 поранених.

Головною проблемою російського командування залишається брак бажаючих брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України як серед місцевого населення, так і серед найманців – громадян Росії. Частка місцевих мешканців в загальній численності військового угрупування 1-го та 2-го армійських корпусів збройних сил РФ постійно знижується і, на теперішній час, не перевищує 35%.

З метою доукомплектування підрозділів та стримування масового звільнення, командуванням російських окупаційних військ прийняті наступні рішення: з 4 квітня по 15 липня провести примусовий призов на «військову службу» мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу чоловічої статі віком до 45 років; з 14 березня виключити юридичну можливість дострокового розірвання контракту за власним бажанням для російських найманців, які воюють «за контрактом».

Інформуємо про подальший розвиток конфлікту за участю полковника збройних сил РФ Бушуєва Олександра Миколаєвича (Бушуев Александр Николаевич), командира 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу (Луганськ) збройних сил РФ. 11 березня командир батальйону цієї бригади заарештував полковника збройних сил РФ О. Бушуєва на ґрунті особистої неприязні, не сприймаючи останнього в якості командира з’єднання. Для врегулювання ситуації направлена комісія штабу Центру територіальних військ Південного військового округу збройних сил РФ (Новочеркаськ у Ростовській області РФ).

Про це повідомили сьогодні, 12 березня, на сайті ГУР МОУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів