До Львова прибули американські сенатори

15:25 17 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Американські партнери поклали квіти на Марсовому полі.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише DailyLviv.com.

Очільник області повідомив, що разом зі сенаторами Каліфорнії Біллом Доддом та Меліссою Уртадо вшанували пам’ять українських воїнів, які спочивають на Марсовому полі.

"Американські партнери висловили солідарність з Україною у її боротьбі за свободу та незалежність, а також поклали квіти до могили наших воїнів, які у боротьбі віддали найцінніше — власне життя", - зазначив Козицький.

Влада штату Каліфорнія напрацьовує можливість приїзду американських інвесторів на конференцію «ReBuild Ukraine», яка відбудеться в листопаді цього року у Варшаві. 

«Станом на 2024 рік у Львівській області діє 231 підприємство з американським капіталом, і ми прагнемо, щоб ця кількість зростала», – наголосив голова ОДА.

Учасники зустрічі обговорили питання розвитку енергетичної інфраструктури,  які спрямовані на підвищення її стійкості та незалежності. Львівщина також розглядає можливості для розвитку альтернативних джерел енергії, таких як сонячна та вітрова енергетика, а також вдосконалення систем енергоефективності для зменшення витрат ресурсів. Децентралізація генерації дуже важлива в сучасних умовах. 

Під час зустрічі учасники обговорили можливості для стажувань українських медиків у каліфорнійських клініках. У рамках розширення міжнародної співпраці Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького розглядає можливість встановлення партнерських відносин із медичними закладами штату Каліфорнія. Зокрема, обговорили впровадження програм обміну досвідом та стажувань для українських лікарів у  клініках Каліфорнії.

Ця ініціатива має на меті підвищити рівень медичної кваліфікації українських спеціалістів та надати їм доступ до новітніх методів лікування та технологій, які активно використовуються у клініках Каліфорнії.

Нагадаємо, Каліфорнія погодилася стати посестрою Львівщини.

Читайте також: Ексрадник Офісу Президента Арєстовіч купив будинок у США за 1 млн доларів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів