До Львова повернулися з Донбасу 20 десантників 80-ї окремої аеромобільної бригади (відео)

16:58 25 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Хоч офіційної інформації про їх ротацію від військового керівництва не було, родичі та волонтери зустрічали вояків.


Відео: «ZIK»

Сьогодні, 25 серпня, до місця постійної дислокації у Львів повернулись два десятки бійців 80 окремої аеромобільної бригади, яка бере участь у антитерористичній операції на Донбасі. Свідком цієї події була репортер «ZIK-Стрім» Марічка Жук.

Автобус, яким приїхали до Львова десантники, під’їхав до військової частини на вулиці Стрийській сьогодні, 25 серпня, після обіду. Хоч офіційної інформації про ротацію від військового керівництва не було, родичі та волонтери зустрічали вояків.

Вони дізналися про їхнє повернення із соціальних мереж в Інтернеті. Хлопців висадили біля воріт перед запасним в’їздом до військової частини аеромобільного полку і одразу ж скерували на територію.

Десантники були небагатослівні, звертаючись до рідних, просили їх не галасувати і не плакати. «Все добре, нормально доїхали. Були скрізь – і у Слов’янську, і у Луганську. Зараз типу ротація», – розповів військовослужбовець Володимир.

Серед 20 бійців, які повернулися до місця дислокації, є як львів’яни, так і мешканці Вінниці, Рівного та інших міст. Родичам військовослужбовців пообіцяли, що згодом вони отримають відпустку і зможуть побувати вдома. Наразі не повідомляється про те5, скільки часу триватиме ротація та коли повернуться інші десантники з 80-ї аеромобільної бригади, які досі перебувають на Донбасі.

Нагадаємо, що 80 окрема аеромобільна бригада перебуває в зоні АТО близько півроку. Львівські десантники відзначилися під час оборони Луганського аеропорту: проти ночі 1 серпня завдяки розвідданим, одержаним від інформгрупи «Права справа», вони знищили велику колону бойовиків, яка рухалась від Суходольська до Луганська. Українські військові влаштували засідку і  знищили 7 танків противника, 5 БТРів, 3 установки «Град» і близько 7 машин з боєприпасами, особові втрати бойовиків тоді склали близько 120-150 осіб.

Про це повідомляє сьогодні, 25 серпня, «ZIK»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів